Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Bacalaureaţii şi-au testat cunoştinţele de informatică


Absolvenții de liceu au trecut cu bine de încă o probă a examenului de Bacalaureat, cea de testare a competențelor în utilizarea calculatorului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, ieri se prezentaseră în vederea susținerii acestei probe 719 candidați. Examenul s-a desfășurat fără incidente și toți candidații    s-au prezentat la centrele de examinare la ora stabilită. „Proba de astăzi (ieri – n.r) a decurs în condiții normale. Calculatoarele au funcționat, iar elevii au primit programul Office dorit și pe care au lucrat”, a declarat Ion Ionașcu, vicepreședintele Comisiei Județene a examenului de Bacalaureat.
La ieșirea de la examen candidații s-au declarat mulțumiți de subiectele primite. Ei au spus că aplicațiile informatice au fost cunoscute și au reușit să lucreze cu ușurință. „Subiectele au fost destul de accesibile. Pentru cine a învățat pe parcursul anului, nu a fost dificil. Am lucrat mult cu profesorii, mai ales în ultimul an de liceu. Mă aștept să obțin calificativ bun”, a spus Cristina N., absolventă a Colegiului Tehnic ,,Edmond Nicolau” din Focșani.
Proba de testare a competențelor la informatică continuă marți, 14 iunie, și se va încheia vineri, 17 iunie. Rezultatele obținute la această probă vor fi comunicate candidaților luni, 20 iunie.
În perioada 20-23 iunie, absolvenții vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă străină. Prima probă scrisă a Bacalaureatului este programată pentru 27 iunie, iar pe 29 iunie candidații vor susține proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie, candidații vor susține proba la alegere a profilului, urmând ca pe 3 iulie să afle rezultatele. Cei nemulțumiți de note pot depune contestații a doua zi, în intervalul orar 08.00- 12.00, rezultatele finale afișându-se pe 8 iulie.
Cei care nu vor reuși să promoveze examenul de Bacalaureat în această sesiune, mai au o șansă în sesiunea din toamnă, care debutează în perioada 11- 15 iulie cu înscrierea candidaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?