Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Vîntu, încarcerat la Direcţia Cercetări Penale


Sorin Ovidiu Vîntu a fost încarcerat, vineri, la Direcția Cercetări Penale din cadrul Poliției Capitalei, unde se află și Nicolae Popa de săptămâna trecută, însă potrivit Codului de procedură penală, cei doi nu se vor întâlni pentru că ar exista o legătură infracțională între ei. Tribunalul București a decis emiterea unui mandat de arestare preventivă a lui Vîntu, pentru 29 de zile, pentru șantajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiță. În aceeași si-tuație se află și Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, administratorul Realitatea TV.
Nicolae Popa, fostul manager al Gelsor – care a administrat Fondul Național de Investiții, se află, de asemenea, în arestul Direcției Cercetări Penale, din 22 aprilie, când a fost adus din Indonezia, după mai bine de zece ani de la prăbușirea FNI, pentru fraudarea căruia a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Vîntu a fost patronul Gelsor, firma fiind apoi vândută Ioanei Maria Vlas, condamnată pentru prăbușirea FNI la zece ani de închisoare. Vlas a părăsit arestul în 20 octombrie 2010.
Popa va mai rămâne o perioadă de timp la Direcția Cercetări Penale, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.
Totuși, cei doi nu se vor întâlni și vor fi în camere de deținere separate, conform unor proceduri bine stabilite, pentru că persoanele care ar avea legături infracționale nu pot avea contact una cu cealaltă în arest, a precizat Sarca.
Atât Sorin Ovidiu Vîntu, cât și Ion Ilie Cezar vor fi încarcerați la Direcția Cercetări Penale, magistrații Tribunalului București admițând cu majoritate de voturi recursul procurorilor față de decizia de cer-cetare a lor în libertate.
În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reținut pentru șantaj de procurorii Parchetului instanței supreme, pentru că a pretins lui Sebastian Ghiță 150.000 de euro lunar, acțiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. 
În seara de 27 martie 2011, Vîntu, însoțit de Ilie Ion și de un număr mare de persoane, estimat martori la aproximativ 40, a pătruns în sediul Realitatea TV. Cei doi au intrat în biroul lui Ghiță, iar Vîntu i-a cerut acestuia schimbarea directorului editorial, amenințându-l „că în caz contrar va cere unor persoane să îl omoare”. Pe parcursul discuțiilor, Vîntu   i-a cerut lui Ghiță suma de 200.000 de euro, în numerar, pentru a nu-i mai face probleme și pentru a nu pierde banii investiti până la acel moment, iar pentru a evita escaladarea conflictului, managerul Realității afirmând că va analiza această variantă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?