Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Învăţământul a pierdut o educatoare şi o învăţătoare


Învățătoarea Maria Păun, de la Åžcoala „Nicolae Iorga” din Focșani, și educatoarea Maria Radu, de la Grădinița nr.13 din Focșani, care au murit săptămâna trecută, au fost înmormântate.

Educatoarea Maria Radu, în vârstă de 59 ani, cadru didactic la Grădinița nr.13 din  Focșani, a fost condusă pe ultimul drum, sâmbătă, de familie, colegi și copiii care au îndrăgit-o ca o mamă. Maria Radu a fost răpusă de cancer, dar a fost și va rămâne un exemplu de urmat în rândul colegilor, care sâmbătă i-au așezat o coroană de flori la căpătâi. Toți colegii au la adresa educatoarei doar cuvinte de laudă. Nu pentru că așa se cuvine să vorbești despre un mort, ci pentru că, spun ei, Maria Radu chiar a fost iubită. Dovadă sunt scrisorile pe care copiii i le-au pus în sicriu. Cu lacrimi în ochi, micuții au spus că nimeni nu o va putea înlocui pe educatoarea lor dragă, pe care nu o vor uita niciodată. „A fost un om bun din toate punctele de vedere, un om bun cu care se putea colabora foarte bine, era iubitoare de copii și înțelegătoare. A fost o colegă foarte bună și credincioasă. Copiii simt că ea nu mai este și am rămas impresionată că, vineri, au început să facă scrisori pentru doamna. Desenau inimioare pentru dumneaei. Chiar de va veni altcineva în locul ei, nimeni nu o va putea înlocui în sufletul nostru, ea va rămâne colega noastră, pe care am iubit-o și o vom iubi în continuare”, a spus Ionelia Gheorghiu, colega Mariei Radu. Drama educatoarei i-a impresionat și pe părinții copiilor, care sâmbătă au condus-o pe ultimul drum. „Doamna Radu a fost educatoarea fetiței mele, Andreea. A fost o femeie deosebită. Andreea a fost în grupa dumneaei din primul an de grădiniță, încheiam patru ani dacă dumneaei mai trăia. O doamnă deosebită, a fost ca o a doua mamă pentru copiii de la clasă. Pe noi, părinții, ne sfătuia la bine și la rău. Regretăm mult dispariția ei, la fel și copiii”, a declarat Elena Palade. Educatoarea Maria Radu a fost înmormântată în Cimitirul Sudic.

Lacrimi și flori pentru o învățătoare 

Ieri, la Golești, a fost condusă pe ultimul drum învățătoarea Maria Păun. În vârstă de numai 55 de ani, aceasta a fost un cadru didactic exemplar la Åžcoala „Nicolae Iorga” din Focșani. La căpătâiul femeii au venit, pentru a-i aduce un ultim omagiu, colegii, elevii, dar și oamenii simpli, marcați de drama familiei ei. Plecarea mult prea timpurie a învățătoarei a lăsat un gol imens în sufletele tuturor celor ce au iubit-o și au respectat-o. „A fost o colegă deosebită, veselă, o fată care niciodată nu avea ranchiună, nu purta niciodată pică, o bună colegă. Elevii o iubeau pentru că mergea cu ei în excursii și făcea activități și în afara școlii. O perioadă am fost director, dar nu am avut niciodată nemulțumiri din partea părinților la adresa ei, ba din contră. Avea serii de copii buni. Dispariția ei a luat pe toată lumea prin surprindere. Ne pare tare rău”, a spus Marioara Corcoz, profesor la Åžcoala „Ion Basgan”. În ultimele clipe de viață, învățătoarea le-a spus colegelor că se simte slăbită. Femeia care era de un optimism debordant, simțea că nu mai face față durerii care o apăsa, iar boala iese învingătoare. „Ultima dată, eu am vorbit cu ea la telefon săptămâna trecută, joi seara, și îmi spunea că a slăbit foarte mult, dar este sub tratament și se reface. Noi ne-am înțeles foarte bine și i-am spus că îmi este dor să o văd. Vreau să mi-o păstrez în memorie ca o ființă foarte dragă, veselă, permanent volubilă. Când ne întâlneam, mergeam la dânsa sau venea la mine, stăteam de vorbă chiar și 3 ore. Niciodată nu te plictiseai în preajma ei. Ne-a luat prin surprindere tot ce s-a întâmplat și ne pare extrem, extrem de rău pentru că nu se mai poate bucura de tot ce a realizat aici, după atâția ani de muncă „, a spus învățătoarea Viorica Tudorache. Maria Păun a fost înmormântată în Cimitirul din Golești.
Dumnezeu să le ierte și să le  odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?