Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

“Puteţi formula plângere dacă vă nemulţumeşte soluţia organului de urmărire penală”


Astăzi, „Curierul juridic” vă prezintă soli-citarea domnului Relu B. din Vulturu

Domnul Relu B., din comuna Vulturu, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a spus despre problemele cu care se confruntă. Dînsul spune că în data de 17.12.2008 ar fi fost bătut de către un consătean, iar în urma acestui fapt ar fi rămas cu grave probleme de sănătate, fiindu-i afectate mâna și piciorul drept, precum și dureri de coloană și de cap. Acesta ne-a mai scris că la aproximativ un an de zile de la incident, ar fi fost din nou bătut, de data aceasta de către cumnatul celui care-l bătuse în 2008, însă, acum nu ar fi avut nevoie de îngrijiri me-dicale. Domnul Relu B. susține că în timp ce a mers la postul de poliție pentru a reclama faptele ar fi venit cu mașina prima persoană care l-ar fi bătut și s-ar fi petrecut un nou incident cu violență. Domnul Relu B. ne indică numărul unui dosar penal înregistrat la Parchet și se arată nemulțumit de faptul că nu mai știe nimic de soarta acestuia. Ne cere sprijinul.
Răspuns: Domnule Relu B., potrivit prevederilor le-gislative în vigoare, noi nu avem cum să intervenim în vreun fel în desfășurarea unui proces penal, în toate fazele acestuia, inclusiv în faza actelor premergătoare sau a urmăririi penale. În schimb, dumneavoastră, în calitate de persoană vătămată, aveți dreptul de a formula cereri către Parchet prin care să solicitați să vi se comunice care este stadiul soluționării plângerii dvs. De asemenea, puteți solicita ca, în cazul în care s-a dat o soluție în acest dosar, să vi se comunice, urmând a uza de căile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, în cazul în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală, puteți formula plângere împotriva procurorului, în termen de 20 de zile, la prim-procurorul Parchetului unde este înregistrat dosarul. Ulterior, dacă soluția prim-procurorului vă nemulțumește vă puteți adresa instanței de judecată cu o plângere în temeiul art. 278 indice 1 Cod procedură penală. În cazul în care se dispune trimiterea în judecată, procesul penal își va urma cursul în fața instanței de judecată. Vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat care să vă sprijine în demersurile dvs.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?