Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Despăgubiri, doar cu acordul Poliţiei


Secția de Drumuri Naționale Vrancea (SDN) refuză să îi despăgubească pe șoferii care își distrug mașinile în craterele care există pe majoritatea drumurilor naționale din județ. Deși oficialii din SDN recunosc gropile din asfalt, apelează la tot felul de tertipuri pentru ca despăgubirile să nu fie acordate. Un astfel de caz este și cel al Crenguței Åžerbănoiu, din Cândești, care și-a distrus roata de la mașină în gropile de pe drumul național DN 2N Dumbrăveni-Vintileasca. Aceasta acuză conducerea SDN Vrancea că refuză să o despăgubească și că o poartă pe drumuri invocând tot felul de motive. Vrâncenii care își rup mașinile în gropile de pe drumurile naționale trebuie să obțină documente de constatare de la cel mai apropiat post de poliție.

Crenguța Åžerbănoiu, din Cândești, femeia care și-a distrus roata de la mașină în gropile de pe drumul național DN 2N Dumbrăveni-Vintileasca, acuză conducerea SDN Vrancea că refuză să o despăgubească dar și că o poartă pe drumuri invocând tot felul de motive. Femeia susține că, la început, cei care administrează șoselele au dat asigurări că vor face toate demersurile, acum situația s-a schimbat.
 „Am depus plângere la SDN Vrancea și cei de acolo mi-au spus că voi fi despăgubită, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am mers din nou la SDN, dar au spus că decizia e la cei de la Regionala de la Iași. Ulterior, am fost sunată de șeful de district care a spus că trebuie un proces verbal de la poliție din care să rezulte că eu mi-am distrus roata în groapa de pe drumul Dumbrăveni-Vintileasca. Este clar că SDN  tergiversează lucrurile și că nu vrea să dea nicio despăgubire. Trebuiau să îmi spună de prima dată că am nevoie de proces verbal de la poliție. Acum acest document nu mai poate fi eli-berat „, a spus Crenguța Åžerbănoiu.
Femeia acuză reprezentanții de la Secția de Drumuri Naționale Vrancea că au ținut ascuns faptul că are nevoie de un proces verbal care să demonstreze unde și-a distrus roata de la mașină. Ea susține că va da în judecată SDN, pe directorul acesteia și pe șeful de district, Rașcu Broșu.
„Nu au spus nimic de procesul verbal când am fost la doamna director și am depus plângerea. Mi    s-a cerut o copie după rovinietă ca să se convingă că am plătită această taxă de drum și atât. De ce au ascuns acest lucru? Este rea voință, deoarece, dacă cereau și proces verbal de constatare, mă duceam la poliție. Au trecut deja mai bine de 7 zile de la produ-cerea incidentului. Acum cine îmi mai dă mie un astfel de document? Dacă e nevoie dau în judecată Secția de Drumuri Naționale Vrancea, pe directorul acesteia și pe șeful de district Rașcu Broșu”,  a mai spus revoltată femeia.

SDN recunoaște gropile, dar invocă procedurile

Åžeful de district Rașcu Broșu, din cadrul Secției de Drumuri Naționale Vrancea, a precizat că șoferii care își distrug mașinile pe drumurile naționale pot primi despăgubiri doar dacă au documente de la poliție din care să rezulte paguba produsă, data și locul unde a avut loc incidentul. „Noi   i-am cerut doamnei în cauză un proces verbal de la poliție din care să reiasă că și-a distrus roata în gaura respectivă. Așa e procedura și noi trebuie să o respectăm atunci când trimitem documentația la Regionala de la Iași, care ia decizia finală. Noi nu spunem că nu era groapa respectivă, ci să dovedească că s-a întâmplat acolo”, a susținut Rașcu Broșcu, șef district în cadrul Secției de Drumuri Naționale Vrancea.

Poliția rutieră, garant că incidentul a avut loc

Potrivit polițiștilor, în astfel de situații cetățenii ar trebui să anunțe poliția pentru a face constatare la fața locului. Așa că, atunci când aveți probleme cu gropile de pe drumul național DN2 Dumbrăveni-Vintileasca-Bahnele, sau de pe alte drumuri, nu ezitați să sunați la orice oră din zi și din nopate, la cel mai apropiat post de poliție.

„Asfaltul turnat pe timp de ploaie s-a dus dracului”

Plombele făcute de mântuială cu lopata și maiul de lemn la sfârșitul anului trecut pe drumul național DN2 Dumbrăveni-Vintileasca-Bahnele au dispărut ca și cum nici nu ar fi existat.
La mai puțin de două luni de la momentul demarării acțiunii de plombare, craterele au reapărut pe sectorul de drum Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia. Oamenii spun că lucrările de plombare au fost foarte proaste și nu s-au respectat normele tehnice în acest sens.
„Asfaltul turnat pe timp de ploaie s-a dus dracului și acum gropile sunt mai mari. De cel puțin două ori pe an trebuie să schimb bucșele la mașină deoarece serviciul îmi impune să fac naveta. Vom face tabele cu semnături și dăm în judecată Drumurile Naționale pentru că așa nu se mai poate. Cele 50 de miliarde nu se reflectă în lucrările executate cu câteva zile înainte să ningă”, a declarat Marian Găloiu, de la Dumitrești.

E 85 – blocat în semn de protest

„Monitorul de Vrancea” a relatat pe larg despre starea dezastruoasă a DN 2N și DN 2R Mărtinești-Bogza-Căiata-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia-Vintileasca-Bahnele. Gropile din asfalt i-au exasperat pe locuitorii zonei dar și pe șoferii care circulă pe acest drum. Vă reamintim că, din cauza stării deplorabile a drumului național, de mai multe ori, oamenii au apelat la diverse forme de protest.
Exasperați de indiferența guvernanților, aproximativ 300 de oameni au blocat drumul național DN 2 E 85, în zona localității Dumbrăveni, în luna mai a anului trecut. Oamenii au ales acest mod de a protesta pentru a atrage atenția asupra stării dezastruoase în care se regăsesc drumurile naționale DN 2N Mărtinești- Bogza-Căiata-Dumbrăveni-Dumitrești-Jitia și DN 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele. Niciuna din aceste forme de protest nu a fost luată în seamă de guvernanții portocalii care au continuat să privească cu nepăsare problemele oamenilor din aceste zone.
În semn de protest, oamenii au scos fluturași pe care se află poza senatoarei second hand Sorina Plăcintă și pe care o indicau ca fiind principalul vinovat pentru starea deplorabilă în care se află acest drum. „Eu și hoții de la PDL am promis că facem drumul Dumbrăveni-Vintileasca, dar v-am dat țeapă. Plec la București”. Tot pe fluturaș se mai află și sloganul cu care a fost nenorocită România, respectiv „Să trăiți bine!”.
Oamenii din localitățile de pe Valea Râmnicului spun că fluturașii reprezintă o formă de protest foarte bună pentru a arăta cine se face vinovat de starea deplorabilă a drumului, respectiv senatoarea second hand, care în campania electorală a promis că va face demersurile necesare pentru a moderniza acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?