Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

„Nu ar trebui să fiţi pus la plată”


Astăzi Curierul juridic tratează cazul domnului Voiculețiu Nicolae din municipiul Focșani.

Domnul Voiculețiu Nicolae, din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției despre o problemă cu care se confruntă. Astfel, domnul Nicolae spune că are centrală termică de apartament de ceva vreme, însă a avut surpriza să constate că pe luna noiembrie 2010 a fost pus la plata energiei termice pentru încălzire. Dînsul ne-a spus că prin apartamentul său nu trece nicio țeavă de căldură sau apă caldă menajeră din sistemul centralizat aparținând Enet. De asemenea, pe casa scării nu există niciun fel de țevi ori calorifere pentru încălzire. În plus, la subsolul blocului nu există decât un gigacalorimetru nu și un alt aparat care să înregistreze eventualele pierderi, iar acesta nu are vreun contract cu societatea de furnizare a energiei termice. Ne întreabă ce trebuie să facă.

Răspuns: Domnule Voiculețiu Nicolae, în mod normal  nu ar fi trebuit să fiți pus la plată pentru energie termică deoarece dvs. sunteți debranșat de la sistemul centralizat de încălzire și, în plus, prin apartamentul dvs. nu trec niciun fel de țevi aparținînd Enet. De asemenea, din cele scrise de dvs. rezultă că nici pe casa scării, adică în spațiul comun de folosință, nu există astfel de țevi sau calorifere care să furnizeze căldură în acel loc. În cazul în care, plata întreținerii se face la administrator, este necesar să vă adresați în scris acestuia, relatînd toate aceste aspecte și solicitîndu-i să revină asupra obligării dvs. la plată. E posibil să fi fost  o omisiune din partea acestuia sau o scăpare. Dacă veți plăti suma de bani, aceasta se va storna în contul facturilor viitoare. În ipoteza în care factura a fost emisă de Enet, pe lîngă sesizarea pe care o faceți la administrator, trebuie să formulați o cerere scrisă și către această din urmă societate comercială, deoarece încasarea acestor bani apare ca o îmbogățire fără justă cauză pentru aceștia din moment ce dvs. nu ați beneficiat de vreun serviciu furnizat de ei. De asemenea, este important să verificați dacă dvs. figurați la Enet ca debranșat cu centrală termică sau nu (în mod normal, după montarea centralei termice și a contorului individual de măsurare a consumului de gaze naturale, ar fi trebuit ca la apartamentul dvs. să vină un reprezentant al Enet care să verifice dacă sunteți debranșat și să facă procesul-verbal final privind debranșarea ). În cazul în care nu veți obține o soluționare favorabilă vă puteți adresa OPC sau instanței de judecată.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?