Profesorii se înscriu la gradaţiile de merit

0
661


Profesorii cu activitate la catedră aproape ireproșabilă și care vor să le fie recunoscute meritele, sunt așteptați să își depună dosarele în vederea obținerii gradațiilor de merit. Calendarul oficial stabilit de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului prevede ca în anul școlar 2010 – 2011, înscrierea dosarelor în vederea participării la selecția pentru obținerea gradațiilor de merit va debuta în perioada 1 – 15 martie 2011.
În prima etapă, Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea va detalia punctajele aferente criteriilor în cadrul comisiei pa-ritare, desemnată la nivelul instituției, urmând ca în perioada 15 martie – 11 aprilie 2011 candidații să își depună dosarele, ce vor conține documentele justificative privind activitatea cadrului didactic respectiv. Reprezentanții ISJ Vrancea vor analiza toate dosarele până în cel mai mic detaliu, urmând ca până cel târziu pe 12 mai 2011, să fie aprobată lista privind punctajele acordate în urma evaluării. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute au dreptul să depună contestații în intervalul 16 – 18 mai 2011. Validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administrație al Inspectora-tului Åžcolar se va realiza în data de 26 mai. Lista cu profesorii considerați cu adevărat merituoși va fi înaintată Ministerului Educației în vederea emiterii ordinului ministrului, a tabelului nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar și cel de conducere din unitățile de învățământ, nominalizat pentru acordarea gradației de merit. Potrivit aceluiași calendar oficial, ordinul va trebui emis la data de 29 iulie 2011.
Oficialii din cadrul ISJ Vrancea se așteaptă ca în anul acesta școlar, numărul profesorilor care își vor depune dosarele să crească simțitor, dat fiind că au fost eliminate salariile de merit. În conformitate cu Legea 108/ 2007, beneficiarii gradațiilor de merit vor primi în plus 25% din salariu, pe o perioadă de 5 ani. Suma nu este impresionantă, însă este mulțumitoare pentru profesorii care se plâng tot mai des de salariile foarte mici pe care le primesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here