Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Carnetele de muncă se eliberează titularilor


Angajatorii care păstrează și completează carnetele de muncă trebuie să le elibereze titularilor, eșalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces verbal de predare-primire. Până la aceeași dată vor fi eliberate și carnetele de muncă deținute de inspectoratele teritoriale de muncă.
Potrivit unui comunicat de presă trimis redacției noastre de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, angajatorii trebuie să completeze carnetele de muncă la zi, cu datele aferente, până la 31 decembrie a.c. „Carnetele de muncă păstrate și completate de către angajatorii care au primit aprobare în acest sens de la ITM, vor fi prezentate la sediul inspectoratului până la data de 31 martie 2011, în vederea certificării și contrasemnării pentru legalitatea înscrierilor efectuate. Începând cu data de 31 ianuarie 2011, ITM Vrancea nu va mai presta servicii de înregistrare a documentelor cu privire la executarea și încetarea raporturilor de muncă (acte adiționale, state de plată, decizii încetare activitate)”, se precizează în comunicatul trimis redacției noastre, care menționează și faptul că prevederile HG nr.161/2006 privind întocmirea și completarea registrului general de evidență a salariaților rămân în vigoare.
De menționat că începând cu data de 1 ianuarie 2011 se abrogă dispozițiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă. Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?