Microbuzele şcolare nu sunt foarte sigure

0
428


Multe din microbuzele școlare verificate de reprezentanții Registrului Auto Român (RAR)  și de cei ai Autorității Rutiere Române (ARR) aveau defec-țiuni iar altele nu aveau inspecția tehnică periodică efectuată.
La nivelul întregii țări au fost verificate, în ultimele două luni, 2.268 autovehicule destinate transportului de elevi, dintre care 50,7% prezentau defecțiuni tehnice și 9,3% aveau inspecția tehnică periodică expirată. Astfel, 1.150 de microbuze înregistrau defecțiuni tehnice și 211 aveau ITP-ul expirat. „Autoritatea Rutieră Română a informat, la începutul lunii octombrie, instituțiile care utilizează astfel de vehicule în legătură cu obli-gațiile legale ce revin pentru transportul elevilor. În luna noiembrie, agențiile ARR au avertizat utilizatorii vehiculelor școlare cu privire la faptul că se interzice utilizarea microbuzelor școlare fără a deține documentele necesare și obligatorii prevăzute de le-gislația în vigoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Probleme în acest sens au fost și în Vrancea. „Astfel de verificări au fost făcute și în Vrancea. Verificările au fost efectuate în colaborare cu cei de la Registrul Auto Român. Au fost găsite nereguli dar după atenționare, oamenii au început să se pună în regulă. Încet, încet toate problemele vor fi rezolvate”, a afirmat Titi Jugănaru, șeful Autorității Rutiere Române Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here