Microbuze pentru şcolari

0
228


Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a înaintat Ministerului Educației lista cu destinațiile unde vor ajunge cele cinci microbuze care au fost pro-mise. Astfel, un microbuz va ajunge în curtea Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, în vreme ce un altul va staționa în cel mai scurt timp în parcarea Åžcolii din Dumbrăveni. Microbuze școlare vor mai ajunge și la Åžcolile din Garoafa, Poiana Cristei și Vidra.
Cele cinci microbuze școlare, ce vor ajunge în scurt timp în Vrancea, nu vor acoperi nici pe jumătate necesarul de microbuze solicitat încă din vară. În total, pentru transportul elevilor ar fi nevoie de 30 de microbuze. În momentul de față, 50 de microbuze școlare sunt puse la dispoziția elevilor, care învață la școli aflate la kilometri distanță de localitatea de domiciliu. În realitate însă, există în continuare elevi, din satele de munte ale județului, care merg la școală pe jos, fie că afară e ger de crapă pietrele, fie că e o căldură de te topești pe picioare. Plus că mulți dintre ei sunt nevoiți să meargă prin păduri ore în-tregi, numai pentru a învăța carte.
Autoritățile locale au obligația de a asigura salariile șoferilor microbuzelor școlare, dar și combustibilul pentru aceste mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here