Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

120 de vinuri înscrise la Concursul „Bachus 2010”


Podgorenii vrânceni au înscris 120 de probe de vin, din toate podgoriile județului, la Concursul de Vinuri „Bachus 2010” care se va desfășura, vineri, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului din Focșani. În premieră, concursul de vinuri se adresează doar micilor producători de vinuri din județ. Locul de desfășurare a concursului va fi Piața Gării din municipiul Focșani, în cortul expozițional al Consiliului Județean, începând cu ora 14.30.
„Cele 120 de probe aparțin unui număr de 35 de podgoreni care s-au înscris în competiția pentru cel mai bun vin al Vrancei, competiție organizată de către Consiliul Județean Vrancea, în cadrul Festivalului „Bachus 2010”. Concursul de Vinuri „Bachus 2010″se va desfășura, vineri, 22 octombrie, sub egida Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR)”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.
Concursul „Bachus 2010” va fi prezidat de către doctor inginer Georgel Costache, vicepreședintele ADAR. Vicepreședintele competiției este Dumitru Roșu, Vincon Vrancea.
Juriul de degustare este compus din degustători autorizați și membri ai ADAR, „care au o conduită ireproșabilă”. Pe lista degustătorilor se află Gabriel Stoica-Vinex Odobești, Gheorghe Anghelache – ONDOV Vrancea, Liliana Gavrilescu – Vincon, Mariana Ochean – Arta Vinului Focșani, Constanța Vicol – Laborator Odobești, Marius Buciu – Vinexport Focșani, Nicu Mateescu – Vincon, Rodica Ivan – Vincon, Claudiu Porumb – Natura Å¢ifești.
Comisia de pivniță care va răspunde de probele de vinuri este compusă din Spiru Constantinescu-Vincon, Gabriel Baiciu- Direcția Agricolă

Fără taxe pentru micii podgoreni

Organizatorul „Bachus 2010”, Consiliul Județean, vrea ca, începând cu ediția din acest an, Festivalul să fie un liant între producătorii vitivinicoli vrânceni, societățile de distribuție a vi-nurilor, românești sau străine, și consumatori. Prin prezența numeroasă a importatorilor, reprezentanților unor lanțuri hoteliere, proprietarilor de restaurante, Festivalul „Bachus 2010” este un prilej de excepție pentru promovare.
Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că „Bachus 2010” îi va avea în centrul atenției pe micii podgoreni vrânceni. Pentru a încuraja prezența într-un număr cât mai mare a producătorilor de vin, organizatorii nu vor percepe taxe la Festivalul Bachus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?