Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Oprirea spontană a lucrului, rezultatul presiunilor făcute asupra bugetarilor


Reprezentanții Blocului Național Sindical susțin că oprirea spontană a lucrului de către angajații din toate domeniile de activitate este rezultatul direct al presiunilor făcute de-a lungul timpului asupra salariaților din sistemul bugetar.
„Revoltele din aceste zile sunt rezultatul unei lungi perioade în care salariații din sistemul bugetar au fost tratați cu dispreț de către reprezentanții Guvernului. Nu s-ar fi ajuns la această situație dacă Guvernul ar fi acceptat propunerile venite din zona sindicală, prin care am solicitat restructurarea sistemului în urma unei analize temeinice, însoțită de o acțiune de «decăpușare» politică a structurilor bugetare”, au spus reprezentanții BNS, citați într-un comunicat de presă de joi.

Aceștia au precizat că Blocul Național Sindical este solidar cu angajații din sistemul bugetar care au oprit lucrul miercuri și joi. „Åžefii numiți politic din structurile bugetare au blocat permanent participarea angajaților la mitinguri, au făcut presiuni pentru a împiedica grevele organizate, iar astazi suportă consecințele”, au mai spus reprezentanții BNS.
Totodată, aceștia au precizat că dacă soluțiile oferite de partea sindicală ar fi fost luate în calcul, nu s-ar fi ajuns la reducerea salariilor cu 25% și „la revoltele cu care ne confruntăm astăzi”.

Confederația „Cartel Alfa” a făcut apel la toți bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele și a solicitat Guvernului să-și respecte obligațiile către angajați, să decidă de urgență plata stimulentelor salariale și să renunțe la măsura reducerii salariilor cu 25 la sută.
„Confederația Națională Sindicală «Cartel Alfa» lansează un apel la solidaritate prin întreruperea voluntară a lucrului în toate sectoarele bugetare. Este momentul să dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii noștri din finanțe, la fel ca și pentru toți colegii din sectorul bugetar care au decis să protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci și pentru reducerea cu 25% a salariilor”, se arată într-un comunicat de joi al confederației.

Reprezentanții „Cartel Alfa” susțin că întreruperea voluntară a lucrului este o formă legală de luptă pentru respectarea tuturor drepturilor în România.

„Fiecare cetățean trebuie să fie solidar cu această luptă, trebuie să rejectăm tendințele de manipulare a unor persoane cumpărate de actuala putere”, au spus liderii „Cartel Alfa”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?