Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Împrumutat de soacră să mituiască poliţistul


Soacra tânărului care a vrut să-l mituiască pe șeful Postului de Poliție Tănăsoaia a spus în fața judecătorului, ieri, că ea l-a împrumutat pe bărbat cu bani, dar nu știa ce vroia să facă acesta cu ei. Ionuț C., judecat pentru dare  de mită, a fost prezent ieri în fața judecătorului alături de soacra sa, chemată în calitate de martor. Tânărul, care are 24 de ani, a recunoscut faptele. „I-am promis șefului de post 200 de euro ca să nu-mi întocmească dosar penal, pentru că am fost prins băut la volan. M-am prezentat a doua zi cu 600 de lei la postul de poliție”, a spus tânărul.
În calitate de martori la proces au dat declarații și polițiștii care   l-au surprins  pe inculpat băut la volan. „În data de 1 august a avut loc un conflict între rudele inculpatului și o altă familie. Am chemat ajutoare de la Corbița. După aplanarea conflictului, am rămas în zonă, iar inculpatul a trecut cu mașina și l-am oprit. Emana halenă și l-am testat. Fiola s-a înverzit, așa că l-am anunțat că o să i se rețină permisul de condu-cere. Inculpatul a insistat pe lângă noi că are nevoie de mașină și a promis că ne dă 200 de euro. L-am refuzat. Am anunțat organele competente și a doua zi s-a organizat flagrantul”, a spus Lucian Barbăsură, șeful Postului de Poliție Tănăsoaia. Spusele agentului au fost confirmate de colegul său, de la Corbița.
Soacra inculpatului i-a spus judecătorului că ginerele său a venit să-l împrumute cu bani și că i-a dat 200 de lei. „A venit cu un băiat cu mașina să se împrumute de bani la noi. Nu știu ce a făcut cu ei. Ulterior am aflat ceea ce s-a întâmplat”, a spus femeia.
Reamintim că fapta s-a petrecut pe 2 august, după ce cu o noapte înainte tânărul fusese depistat la volanul unei mașini sub influența băuturilor alcoolice. În rechizitoriul întocmit pe numele învinuitului se mai arată că în noaptea de 1 spre 2 august 2010, învinuitul ar fi fost oprit de organele de poliție la un control. Fiind băut, permisul i-a fost reținut și ca să-și primească documentul înapoi, i-a promis șefului de post suma de 200 de euro. Omul legii a denunțat fapta și a doua zi a fost organizat flagrantul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?