Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Bătrână decedată într-un incendiu


O bătrână de 88 de ani, Maria P., a murit sâmbătă dimineață, în urma unui  incendiu care i-a cuprins locuința. Printre pompierii care s-au deplasat la fața locului pentru a stinge flăcările și pentru a o salva pe bătrână, s-a numărat și nepotul său dar, din păcate, nimeni nu a mai putut face nimic pentru a o scoate pe femeie vie din casă.
Nenorocirea s-a produs sâmbătă dimineață, în jurul orei 7.00, în localitatea Răchitosu, comuna Garoafa. Pompierii care s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă s-au luptat cu flăcările aproximativ trei ore. Flăcările violente au mistuit acoperișul unui corp de clădire format din două camere, cramă și magazie, pe o suprafață de 300 de metri pătrați. De asemenea, au ars patru metri cubi de cherestea dar și bunuri de uz casnic. Pompierii spun că incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la un coș de fum deteriorat. Trupul neînsuflețit al bătrânei a fost găsit lângă patul din bucătărie, dar era prea târziu pentru ca echipajul SMURD, care s-a deplasat la fața locului, să mai poată face ceva pentru a-i salva viața.

***
Odată cu venirea sezonului rece, oamenii, mai ales cei care locuiesc la țară, au început să facă focul. Pentru a evita producerea unor astfel de tragedii este recomandat ca înainte de a face focul în sobă, să se facă o verificare amănunțită a coșurilor de fum. Acestea trebuie să fie curățate de funingine și verificate dacă au sau nu defecți-uni. Abia după remedierea acestora, sobele pot fi folosite fără probleme. De la începutul anului și până acum, acesta este al doilea caz în care o persoană își pierde viața într-un incendiu. Un caz asemănător s-a produs la începutul anului, în comuna Răcoasa, când un bărbat a căzut peste un reșou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?