Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

„Pentru radierea maşinii, vă puteţi adresa instanţei”


Astăzi „Curierul juridic” tratează cazul domnului Traian M., din municipiul Focșani

Domnul Traian M., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției despre problemele cu care se confruntă. Astfel, dumnealui spune că a avut în proprietate un autoturism marca Ford, pe care l-a vândut cu ceva timp în urmă unei persoane din oraș. La momentul respectiv nu au întocmit formalitățile de înmatriculare pe numele noului proprietar al mașinii, fiind întocmită doar o chitanță de mână. Potrivit înțelegerii, cumpărătorul mașinii urma să se prezinte în termen de două luni pentru a face toate actele necesare, însă acesta nu a mai venit. Domnul Traian M. spune că nu a dat importanță acestui lucru, fiind convins că totul este în regulă. Dorind să întocmească documentația pentru a obține o serie de ajutoare în perspectiva iernii care se apropie, mergînd la Primărie, a aflat că figurează cu mașina în proprietate, că are de plătit impozit restant și majorări de întîrziere și că nu poate obține faci-litățile financiare. Nemulțumit de situație, l-a căutat pe cumpărătorul mașinii sale pentru a clarifica problema proprietății. Numai că acesta din urmă a vîndut, la rîndul său, mașina unui al treilea cetățean, tot cu chitanță de mână. Din cauza acestei situații, din anul vînzării mașinii și pînă în prezent domnul Traian M. fi-gurează ca proprietar și este nevoit să plătească impozit, cu toate că nu mai are mașina și nici nu poate beneficia de ajutor social. Ne întreabă ce poate să facă.
Răspuns: Domnule Traian M., trebuie să știți faptul că legea nu cere actul scris, autentic sau sub semnătură privată, pentru validitatea contractului de vânzare-cumpărare a unui autoturism. Cu toate acestea, pentru efectuarea operațiunilor de radiere a fostului proprietar și de înscriere pe numele noului proprietar este necesar să încheiați contractul tip și să vă prezentați la Poliție, având actele mașinii, numerele de înmatriculare și pe cumpărător. Abia după ce se realizează toate aceste formalități, Poliția vă va elibera un certificat de radiere pe care trebuie să îl prezentați la Primărie pentru a fi scos din evidențele acestora ca proprietar al mașinii. În cazul în care nu aveți sprijinul cumpărătorului mașinii, care trebuie să fie și deținătorul acesteia, trebuie să vă adresați instanței de judecată.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@mo-nitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?