Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

„Bachus 2010“, festivalul micilor producători de vinuri


Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010” îi va avea în centrul atenției pe micii producători de vinuri. Organizatorul, Consiliul Județean, i-a invitat pe toți micii producători de vin din comunele viticole ale județului să participe la Festival. Sindicatul Național al Å¢ăranilor și Proprietarilor Propact a anunțat că va amenaja un stand propriu la Festivalul „Bachus-2010”. Conducerea Propact arată că organizarea „Bachus 2010” este „o nouă rampă de lansare pentru viticultorii vrânceni în promovarea și desfacerea produselor proprii”.

Micii producători de vin din comunele viticole ale județului sunt invitați să participe la ediția din acest an a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010”. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a arătat că „Bachus 2010” îi va avea în centrul atenției pe micii podgoreni vrânceni. Pentru a încuraja prezența într-un număr cât mai mare a producătorilor de vin, organizatorii nu vor percepe taxe la Festivalul Bachus.
„Micii podgoreni reprezintă, de fapt, miza cea mare a ediției din acest an a Festivalului Bachus 2010. Într-un an de criză, într-un an agricol care nu a fost de excepție pentru viticultori, consider că aceștia sunt cei care trebuie sprijiniți în primul rând. Tocmai de aceea vrem să arătăm tuturor invitaților noștri că Vrancea are mici producători valoroși, iar vinurile acestora nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din alte provincii ale Europei”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Organizatorul, Consiliul Județean, vrea ca, începând cu ediția din acest an, Festivalul să fie un liant între producătorii vitivinicoli vrânceni, societățile de distribuție a vinurilor, românești sau străine, și consumatori. Prin prezența numeroasă a importatorilor, a reprezentanților unor lanțuri hoteliere, a proprietarilor de restaurante, Festivalul „Bachus 2010” este un prilej de excepție pentru promovare. De altfel, organizatorii au arătat că cei care au confirmat prezența în județul Vrancea sunt entuziasmați de faptul că vor avea oportunitatea să cunoască, pe viu, tradițiile și obiceiurile podgorenilor din această zonă. Ei sunt optimiști și în ceea ce privește potențialul de afaceri al zonei viticole vrâncene care împletește tradițiile folclorice și metodele tradiționale de producere a vinurilor 100% naturale cu ospitalitatea podgorenilor.

Viticultorii din Propact au stand la Bachus

Viticultorii vrânceni din cadrul Propact își vor expune vinurile la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus- 2010”. Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului se va desfășura în perioada 22-24 octombrie în Piața Gării, din Focșani. Standul Propact va avea trei secțiuni. În prima secțiune producătorii afiliați își vor prezenta și vinde producția. O altă secțiune va cuprinde expoziție de vinuri îmbuteliate, iar în cea de-a treia, Propact își va prezenta activitatea.
„Nu se vor percepe taxe de participare pentru spațiul ocupat în standuri.
Așteptările sunt mari, atât în privința vânzărilor, dar mai ales a contactelor cu potențialii parteneri, dornici de a achi-ziționa vinul 100% natural, produs în gospodăriile țărănești. În acest sens, demersul Consiliului Județean Vrancea în organizarea Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010″  constituie o nouă rampă de lansare pentru viticultorii vrânceni în promovarea și desfacerea produselor proprii”, se arată într-un comunicat de presă al Propact.

Ambasadori, importatori, retaileri participă la Festival

La „Bachus 2010” vor participa reprezentanți ai unor importatori de vinuri atât din Uniunea Europeană-Franța, Italia, Belgia, Luxemburg, Grecia, țări din spațiul ex-sovietic, respectiv Belarus, Ucraina, Georgia și Rusia, dar și reprezentanți din Turcia și China. Au fost transmise invitații restaurantelor, hotelurilor și retailerilor din București, Brașov, Constanța, Iași pentru a le face cunoscut acest eveniment.
Producătorii de vinuri vor avea standuri de promovare într-o zonă specială. De la marii producători până la micii podgoreni, toți vor avea câte un stand unde vor putea expune și vinde vinurile, cu respectarea unor condiții impuse de organizatori.

Deschiderea oficială va avea loc la o cramă

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2010 va fi cu totul diferită față de anii trecuți și va avea loc la o cramă din Vrancea, adică „acolo unde strugurii se transformă în vin”.
„Deschiderea oficială a celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus 2010 este gândită ca un moment aparte care va avea loc la o cramă din Vrancea. Adică exact acolo unde strugurii se transformă în vin. Deschiderea oficială va avea loc în prezența invitaților, a presei și a viticultorilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?