Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

„Puteţi cere instanţei încuviinţarea unei expertize privind utilităţile de care aţi beneficiat efectiv“


Astăzi „Curierul juridic” tratează situațiile domnilor Sandu M. și Andrei D., din Focșani

Domnul Sandu M., din Focșani, ne-a scris că este proprietarul unui apartament, dar că din cauza veniturilor foarte mici nu și-a plătit obligațiile la întreținere acumulînd mari datorii. Ne întreabă ce poate face, deoarece a fost dat în judecată de furnizorii de utilități publice.

Răspuns: Domnule Sandu M., va trebui să vă apărați în acest proces, formulînd întîmpinare. În cazul în care considerați că facturile emise de furnizorii de utilități sunt exagerat de mari, puteți solicita instanței de judecată să vă încuviințeze proba cu expertiză, prin care să se stabilească exact serviciile de care ați beneficiat și contravaloarea acestora. Puteți solicita instanței, avînd în vedere veniturile dvs. mici, să vă încuviințeze plata eșalonată în rate lunare pînă la stingerea debitului. De asemenea, puteți conveni cu fiecare furnizor de utilități în parte un program de eșalonare, încheindu-se un act în acest sens.Vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat.

Domnul Andrei D., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției despre problemele cu care se confruntă. Dumnealui a obținut reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren ce a aparținut tatălui său. Vreme de mulți ani nu au fost probleme cu acest teren, dumnealui stăpînind terenul și lucrîndu-l în calitate de proprietar. Cu toate acestea, a fost chemat în judecată de către un frate al său, care nu a făcut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate la Comisia locală de aplicare a legii funciare și care a renunțat la moștenirea tatălui lor, dar a cerut să fie înscris și el în titlul de proprietate emis deja. Ne întreabă ce poate să facă.

Răspuns: Domnule Andrei D., va trebui să formulați întîmpinare prin care să cereți respingerea cererii de chemare în judecată ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Astfel, este de mare importanță faptul că fratele dvs. a renunțat la moștenirea de pe urma defunctului dvs. tată și că nu a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor. Printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în urma admiterii recursului în interesul legii, s-a stabilit faptul că succesorii renunțători nu pot beneficia de prevederile legii fondului funciar.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?