Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

„Cereţi încredinţarea minorului şi obligarea tatălui la pensie de întreţinere“


Astăzi „Curierul juridic” tratează cazul doamnei Maricica G. din municipiul Focșani

Doamna Maricica G., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției despre problemele cu care se confruntă, cerându-ne sprijinul. Dumneaei ne-a povestit că a avut o relație de concubinaj timp de mai mulți ani, din care a rezultat un copil, în vârstă de 10 ani. Au locuit împreună până către sfârșitul lunii iulie 2010, când acesta nu a mai dorit să continue relația cu dumneaei și, în consecință, a plecat de acasă, fără să mai dea vreun semn de viață. Văzând că nu vrea să-și asume responsabilitatea creșterii copilului doamna Maricica G. dorește să deschidă acțiune judecătorească pentru plata pensiei de întreținere și pentru a reglementa situația copilului. Doamna Maricica mai spune că a încercat să-l determine pe tatăl copilului să revină acasă, însă nu a avut niciun succes. În prezent acesta este plecat în străinătate, la muncă, și nu mai dorește să aibă niciun fel de legătură cu familia sa. În aceste condiții, doamna Maricica  dorește să știe ce poate face.
Răspuns: Doamnă Maricica G., copilul dumneavoastră se bucură de toate drepturile conferite de lege, iar dvs. și tatăl minorului aveți aceleași drepturi și obligații față de acesta. Trebuie să deschideți o acțiune la Judecătoria Focșani pentru a cere să vă fie încredințat spre creștere și educare minorul, având în vedere faptul că dvs. nu sunteți căsătorită cu tatăl lui. Credem că nu există niciun impediment pentru a vă fi admisă o asemenea cerere de încredințare spre creștere și educare a minorului, tatăl acestuia urmând a fi obligat la plata pensiei de întreținere. Vă recomandăm să apelați la serviciile unui avocat pentru redactarea acțiunii și susținerea cauzei în fața instanței de judecată.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?