Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Anglia caută asistenţi sociali, Vrancea vrea confecţioneri


Lista locurilor de muncă puse la dispoziția șome-rilor vrânceni în această perioadă cuprinde 488 de oferte din care 326 se adresează confecționerilor asamblori articole din textile iar alte 99 muncitorilor necalificați în industria confecțiilor. În rest, se mai pot angaja șomerii de meserie laborant chimist, maistru mecanică fină, asistent medical ge-neralist, agent vânzări, betonist, fierar betonist, dulgher (exclusiv restaurator), sudor, lăcătuș montator, frezor universal, croitor, mașinist pentru utilaje specifice la extracție și execuția tunelelor, excavatorist pentru excavatoare cu motor de mare capacitate și circularist la tăiat lemne de foc. Lista locurilor de muncă vacante mai cuprinde oferte pentru persoanele calificate ca șofer autocamion/mașină de mare tonaj, tractorist, macaragiu, călcătoreasă lenjerie dar și pentru muncitori necalificați la întreținere drumuri, șosele, poduri, baraje și necalificați la ambalat produse solide și semisolide.
Cea mai numeroasă ofertă de muncă făcută de țări din comunitatea economică europeană este a Maltei, unde se pot încadra 200 de asistenți medicali și 20 de farmaciști dar și a Danemarcei, unde sunt căutați jupuitorii de nurci și lucrătorii calificați în ferme de creștere a animalelor. Marea Britanie ofertează cinci posturi pentru asistenți sociali, în Suedia se pot încadra măcelari/lucrători în prelucrarea cărnii de porc, specialiști pregătire profesională-traineri dar și un medic chirurg în timp ce Spania oferă de muncă inginerilor automatizări, inginerilor RAMS, ingine-rilor software precum și unui responsabil tehnic pentru contractări în România. În Slovenia sunt vacante două posturi de medici specialiști, angajatorii din Republica Cehă caută câte un inginer, dezvoltator afaceri, specialist marketing, agent comercial, manager proiect și muncitor cercetare în timp ce în Slovacia se poate angaja o ospătăriță.
Persoanele interesate se pot adresa consilierului EURES, Mircea Nedelcu, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, telefon 0237/224677 sau inspectorului Melania Bălescu de la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Focșani, telefon 0237/230186.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?