Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Proiect în sprijinul grupurilor vulnerabile din mediul rural


Reprezentanți ai județului nostru au participat, ieri, la Brăila, la lansarea oficială, pentru Regiunea Sud-Est a proiectului „Centre Comunitare de Resurse: Instrumente strategice în procesul de îmbunătățire a situației grupurilor vulnerabile din mediul rural”. La conferința de lansare au participat, alături de vrânceni, reprezentanți ai celorlalte cinci județe din Regiunea Sud-Est (Constanța, Brăila, Galați, Tulcea și Buzău). Din toate județele amintite au fost prezenți reprezentanți ai primăriilor, prefecturilor și consiliilor județene, ai agențiilor de ocupare a forței de muncă, birourilor județene pentru romi, ai agențiilor de dezvoltare regională și direcțiilor de sănătate publică.
Conferința a avut drept scop principal informarea opiniei publice, a autorităților din zonă și a mass-media asupra existenței unui proiect nou care se va implementa în această regiune în următorii trei ani.
Totodată, organizatorii – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate Sastipen și partenerii săi, „Agenția Împreună” și Centrul de formare în profesiuni sociale „Pro Vocație”- au fost interesați să afle deschiderea față de acest proiect a autorităților și a presei din regiune, conștienți fiind că susținerea locală poate face diferența între un proiect cu rezultate foarte bune și unul cu rezultate mai puțin bune.
„Concluzia a fost încurajatoare: toți cei prezenți au dovedit deschidere față de invitația la implicare în implementarea proiectului.
În cadrul acestui proiect vor fi create 15 Centre Comunitare pentru Resurse având ca obiectiv principal creșterea accesului pe piața muncii în activități non-agricole a persoanelor care trăiesc în mediul rural”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

***

Grupurile-țintă ale proiectului sunt: persoane în căutarea unui loc de muncă; persoane inactive; persoane ocupate în agricultura de subzistență; șomeri; manageri din mediul rural; angajați din mediul rural.
„Centrele vor fi amplasate în 15 localități selectate din Regiunea Centru, Regiunea Sud-Est și Regiunea Nord-Est. Fiecare centru va dispune de specialiști în domeniu care vor acorda gratuit consiliere și sprijin pentru formare profesională și orientare pe piața muncii, consiliere în domeniul antreprenorial, sanitar, educațional și social”, se detaliază în comunicat.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.2.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?