„Puteţi contesta decizia de încetare a contractului de muncă“

0
870


Astăzi Curierul juridic tratează cazul domnului Marian P. din Focșani

Domnul Marian P., din municipiul Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a prezentat problemele cu care se confruntă. Dumnealui s-a angajat cu contract de muncă pe o perioadă determinată la o societate comercială din oraș. Domnul Marian P. ne-a spus că, deși contractul de muncă urma să înceteze pe 30 septembrie a.c., el nu a mai fost primit la serviciu din ziua de 1 septembrie a.c. și nici nu a mai fost plătit pentru zilele respective. Ne întreabă ce poate face.
Răspuns: Domnule Marian P., va trebui să formulați o cerere oficială prin care să cereți să vi se comunice motivul încetării raportului de muncă dintre dvs. și societatea unde ați fost angajat cu contract pe durată determinată. În cazul în care nu veți primi  niciun răspuns sau răspunsul primit vă nemulțumește puteți introduce o acțiune în instanță prin care să contestați decizia de desfacere a contractului de muncă și temeiul în baza căruia a fost luată, reintegrarea în post pe durata cât nu ați mai fost pri-mit la serviciu, cu plata drepturilor salariale cuvenite pentru această perioadă. De asemenea, va trebui să cereți să se facă modificările de rigoare în cartea de muncă. Totodată va trebui să contestați și decizia de imputare a pagubei, în cazul în care un asemenea act a fost emis.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here