Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Victimele accidentului de la Haret acuză


Åžoferul taxiului lovit de o mașină a Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, joi, în zona Haret, susține că ancheta la fața locului nu s-a efectuat corespunzător. Acesta este nemulțumit de faptul că polițiștii nu au fotografiat corespunzător mașina pe care el o conducea, ci doar pe cea a jandarmilor. De asemenea, taximetristul susține că nu a fost supus alcooltestului decât el, nu și șoferul mașinii Jandarmeriei. „Mașina mea e distrusă acum și era nouă, dar asta nu se vede din pozele efectuate la fața locului. Nu mi se pare normal nici faptul că mie mi   s-a luat alcoolemia, iar jandarmului care conducea cealaltă mașină nu. Am înțeles că Tribunalul Militar cere o expertiză RAR, eu o să aștept rezultatul anchetei și în funcție de acesta o să văd dacă îi dau în judecată. Oricum, eu vreau o altă mașină, asta e distrusă și nu vreau să o cârpesc cu chit și sudură. De asemenea, o să cer să mi se plătească și spitalizarea”, a declarat Ion Ichim, șoferul taxiului. Acesta este internat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, unde va mai rămâne o perioadă. „Pacientul a suferit un traumatism prin accident rutier, un traumatism cranio cerebral închis cu escoriație sprâncenară dreaptă. Va mai rămâne sub supravegherea medicilor”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Rezident în Spania, la spital în România

O altă victimă a accidentului, Ion Bălan, se află la rându-i internat în spital. Acesta a suferit un traumatism cranio-facial și va mai sta internat câteva zile în spital, urmând ca săptămâna viitoare să plece în Spania, unde ar fi ajuns dacă nu s-ar fi produs accidentul. „Să văd ce fac cu spitalizarea, eu nu am asigurare medicală în România. Sunt rezident în Spania și am acolo asigurare, cheltuielile ar trebui suportate acolo. Dacă nu se poate așa, o să-i dau și eu în judecată ca să îmi recuperez banii”, a declarat Ion Bălan.

Polițiștii resping acuzațiile

Polițiștii nu sunt de acord cu varianta taximetristului și spun că cercetarea la fața locului a fost făcută corespunzător. „Angajatului Inspectoratului Județean de Jandarmi i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei la spital. Acesta nu a fost supus testării cu alcooltestul la fața locului, deoarece a avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului, cercetarea criminalistică a fost completă. Ancheta în acest caz se va desfășura așa cum trebuie și în funcție de rezultate se vor dispune și măsurile legale”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
Reamintim că, joi, un angajat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea a intrat cu mașina de serviciu într-un autoturism care circula regulamentar. Accidentul s-a produs în jurul orei 9.30, în localitatea Haret. Polițiștii au stabilit că vina i-a aparținut angajatului IJJ, care nu s-a asigurat în momentul în care a pătruns pe drumul european de pe un drum lateral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?