Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană

0
362


Primăria Focșani a distribuit 11.132 kilograme biscuiți, 10.400 kilograme făină și 4.000 kilograme mălai către persoanele defavorizate din municipiu. Potrivit reprezentanților primăriei, fiecare persoană a primit 14 kg făină, 7 kg mălai și 1.3 kg biscuiți. La nivelul municipiului Focșani sunt 8.243 de beneficiari care trebuie să primească ajutoare alimentare din stocurile de intervenție ale Uniunii Europene. Beneficiarii acestui program sunt pensionarii cu o pensie mai mică de 400 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat, șomerii dar și persoanele care beneficiază de venit minim garantat. În total, focșănenii care se încadrează în aceste condiții vor primi 116 tone de făină, 57 de tone de mălai și alte câteva tone de zahăr, lapte praf și biscuiți.
La nivelul județului sunt 70.183 de persoane care ar trebui să primească produse alimentare de la Uniunea Europeană. Acestea vor beneficia de 993 tone făină, aproape 492 tone de mălai, 91 tone de zahăr, 94 tone de biscuiți, 249 tone paste făinoase și 81 tone de lapte praf. Produsele sunt distribuite de primării după ce le ridică de la un depozit din Focșani, în baza unui grafic realizat de Consiliul Județean.
Reamintim că sute de focșăneni se calcă în picioare, zilnic, în fața Cantinei de Ajutor Social din municipiu pentru aceste ajutoare alimentare. Deși aceste ajutoare se distribuie până la 31 decembrie a.c., lumea se înghesuie pentru a intra cât mai repede în posesia alimentelor. Îmbulzeala a început odată cu primele zile ale lunii septembrie când au venit primele mașini cu alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here