Şofer fără permis

0
136


Vasile Spiridon, originar din comuna Brăhășești, județul Galați, riscă o pedeapsă privativă de libertate deoarece, pe data de 14 septembrie 2009, a condus fără permis pe o stradă din orașul Panciu. Potrivit rechizitoriului, bărbatul, care nu s-a prezentat la audieri, nu este la prima abatere de acest gen, el fiind condamnat, în februarie 2007, tot de Judecătoria Panciu, la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis și având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.
Ieri, procurorul de ședință a stabilit că Spiridon este recidivist, deoarece a comis noua infracțiune în termenul de încercare de 3 ani. Din acest motiv, reprezentantul Parchetului a cerut instanței revocarea suspendării condiționate a pedepsei anterioare, iar șoferul de ocazie să execute noua pedeapsă în penitenciar.
Tot pentru o infracțiune privind regimul circulației este judecat la Panciu și Mihai Cenușă, din satul Bătinești. În data de 28 iunie, acesta a fost oprit de polițiști în punctul Tișița, ocazie cu care a fost testat cu fiola alcoolscop, iar rezultatul a dovedit că bărbatul era băut. „În ziua respectivă am mers la sala de sport din Panciu, unde am jucat fotbal. În pauză am băut bere, iar după meci am urcat în mașină, intenționând să ajung la Bătinești. Nu aș fi condus băut dacă șoferul cu care mă înțelesesem anterior să mă ducă acasă nu ar fi plecat mai devreme de la meci”, s-a justificat șoferul în fața instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here