Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Medicina are pulsul ridicat


Scandalul de la Spitalul Județean din Brăila ar putea da aripi și altor unități din țară unde cadrele medicale s-au trezit cu lefuri de nimic, sau chiar disponibilizate. Medicii și asistenții de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani încă nu au apelat la această formă de protest. Conducerea spitalului este convinsă că nu se va ajunge în această situație. „Situația de aici diferă față de cea de la Brăila, nu se pune problema protestelor. Aici nu s-au tăiat decât din salarii, legal, nu s-a umblat la sporuri. Decât să tai sporurile, mai bine îmi dau demisia. Să vină altcineva, să facă ce crede. În ceea ce privește disponibilizările, nu se vor face, noi suntem chiar sub normativ, avem mai puțin personal decât este prevăzut”, a declarat Nicolae Moise, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.
Cu toate că și în județul nostru salariile au fost micșorate, nervii celor care lucrează în sistemul medical sunt încă tari. Nu se știe, însă, pentru câtă vreme. „Situația de la Brăila este una deosebită, din fericire aici lucrurile nu stau așa. Plata salariilor a fost făcută conform legii, la timp, de cele mai multe ori. Au fost și ceva reduceri de personal, dar nu la acel nivel. Nu cred că se va ajunge în situația de la Brăila sau din alte județe, dar dacă lucrurile vor degenera, Brăila va fi doar începutul. Nu ne dorim să se ajungă la astfel de proteste, la ieșiri necontrolate, dar există acest risc”, a declarat Claudiu Grosu, liderul sindical Sanitas Vrancea.

Proteste în capitală

Pe 17 septembrie va avea loc o întâlnire a membrilor sindicatului din Vrancea, urmând ca pe 22 septembrie să se organizeze un protest în București, manifestare la care vor lua parte și membri ai sindicatului din Vrancea. Federația are, la nivel națio-nal, aproximativ 120.000 de membri, iar în Vrancea sunt circa 2.500 de persoane afiliate. La protestul de săptămâna viitoare vor fi prezenți aproximativ 100 de membri ai Sanitas Vrancea. „Protestul rămâne în picioare, ne vom alătura colegilor noștri la acel miting. Din cadrul Sanitas Vrancea vor pleca aproximativ 100 de persoane cu două autocare, dar vom fi însoțiți și de membri al CNSLR. Vom încerca să stăm de vorbă cu cei care sunt la putere pentru a opri acest dezastru”, a adăugat liderul județean Sanitas, Claudiu Grosu.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?