Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Sălile de clasă, binecuvântate de preoţi


Liceele „Ioan Slavici” și „Al. I. Cuza” din Panciu au marcat împreună debutul noului an școlar. Festivitatea propriu-zisă a fost precedată de o slujbă de sfințire, oficiată de preoții Marcel Bunea și Åžtefan Aga pe scena special amenajată în curtea celor două instituții.
Cuvântul de deschidere a aparținut directorului adjunct al Liceului „Al. I. Cuza”, Luminița Iliescu. În numele cadrelor didactice, aceasta le-a urat tuturor elevilor „un bun venit în marea noastră familie, școala, care și-a deschis cu bucurie porțile pentru noul an școlar 2010-2011″. (…)Astăzi este o zi deosebită, încărcată în trăiri, înțelesuri și perspective pentru noi toți, elevi, cadre didactice, părinți și reprezentanți ai comunității locale. Nici nu se putea altfel deoarece, pentru toți cei prezenți aici, educația reprezintă o responsabilitate colectivă necesară pentru reușita actului educațional”, a declarat Luminița Iliescu.
Rolul școlii și al celor care contribuie la derularea procesului instructiv-educativ a fost subliniat și de primarul Ion Petre. „Pe cât ne-a stat în putință noi, autoritățile administrației publice locale, am avut grijă să asigurăm condiții optime de desfășurare a procesului instructiv-educativ, alocări însemnate de fonduri pentru această componentă a vieții sociale a orașului. Nimic nu este prea mult când este vorba de copiii noștri și de educația lor. Chiar dacă este o perioadă de criză, noi încercăm, alături de dumneavoastră, stimați dascăli și dragi părinți, să facem față tuturor problemelor cu care ne confruntăm, să participăm activ la fiecare eveniment legat de școală, asigurând condițiile de desfășurare a activității educaționale la standarde normale”, a spus Ion Petre.

Ghiozdane pentru elevi și preșcolari

Primarul păncean a mai anunțat că, în prima zi a noului an școlar, toți elevii ciclului primar și preșcolarii vor primi în dar, de la autorități, ghiozdane noi. „Surpriza noastră, la început de an școlar, este pentru toți cei 310 de elevi de la ciclul primar și 190 de copii de la grădiniță. Ei au primit câte un ghiozdan, un caiet, un pix, un tricou, un orar și două cărți specializate pe probleme de mediu”, a declarat Ion Petre. Acesta a precizat că nici cadrele didactice nu au fost uitate de edili. „Pentru cei 110 profesori de la liceele „Ioan Slavici” și „Al. I. Cuza” vom asigura suportul financiar necesar efectuării testelor psihologice și de medicină a muncii, obligatorii la începutul noului an școlar”, a mai spus Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?