Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Medic de medicina muncii la Spitalul Militar


Spitalul Militar de Urgență din Focșani are medic de medicina muncii. Claudia Bălăceanu este medic specialist de medicina muncii și lucrează din această lună la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. Medicul a fost încadrat în data de 5 august, în urma unui concurs.
Medicul va deservi personalul militar din teritoriu, dar la serviciile sale poate apela inclusiv personalul civil.
„Se impunea încadrarea unui medic specialist de medicina muncii, care să deservească personalul medical din teritoriu. E mult mai ușor să trimitem un medic în teritoriu, decât să chemăm aici 1.000 de militari”, a declarat Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar de Urgență Focșani.
Printre atribuțiile medicului Claudia Bălăceanu se numără și evaluarea condițiilor de lucru.
În funcție de investigațiile clinice făcute în celelalte specialități medicale, medicul va da avizul medical necesar. Medicul va lucra inclusiv vinerea.
În prezent, în Focșani există trei cabinete particulare de medicina muncii.

Deficit de personal

Nici Spitalul Militar de Urgență Focșani nu a scăpat de reducerea cheltuielilor, iar deficitul de personal se regăsește și la această unitate spitalicească. La șapte posturi libere se poate solicita un post pentru încadrare. „Au fost reduse cheltuielile de personal prin măsuri de gestionare mai eficientă a resurselor financiare în limita bugetului aprobat și a contractului în derulare cu CASA OPSNAJ ( n.r. Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești)”, susține Sorin Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?