Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Fabrică de oxigen la Spitalul Judeţean


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani poate produce în incintă oxigenul necesar pacienților. Acest lucru se întâmplă deoarece conducerea spitalului a achiziționat, din Germania, un utilaj performant care va asigura necesarul de oxigen pentru tot spitalul. Instalația poate produce aproximativ 14 metri cubi pe oră și, în caz de nevoie, poate lucra pe mod automat 24 de ore.  Astfel, s-ar realiza 10.000 de metri cubi pe lună, în condițiile în care Spitalul Județean consumă aproximativ 6.000 de metri cubi de oxigen pe lună.
Suma plătită către firma care asigura oxigenul era de 280.000 de lei anual, iar fabrica achiziționată din Germania a costat 450.000 de lei, proveniți din fonduri proprii, ceea ce înseamnă că investiția se va amortiza în aproximativ doi ani.

***
Spitalul Județean risca să rămână fără oxigen din cauza faptului că firma care livra tuburile de oxigen a refuzat să mai onoreze comanda pentru că spitalul intenționa să rezilieze contractul. Managerul unității, medicul Nicolae Moise, a contactat reprezentanți ai Ministerului Sănătății cărora le-a cerut să rezolve diferendul dintre cele două părți, dar între timp a ajuns instalația din Germania. Aceasta a fost montată deja și va fi pusă în funcțiune în scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?