Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Medic de la „Grigore Alexandrescu“: Starea celor şase bebeluşi este stabilă, nu au apărut probleme deosebite


Starea celor șase bebeluși internați în Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului „Grigore Alexandrescu” este stabilă, unul dintre aceștia este în continuare intubat, iar în șapte-zece zile s-ar putea spune dacă au ieșit din șoc, a declarat, ieri, medicul Raluca Alexandru. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Raluca Alexandru, a precizat că în ultimele ore nu au apărut pro-bleme deosebite în starea celor șase bebeluși răniți în incendiul de la Maternitatea Giulești.
Unul dintre bebeluși, care are arsuri extensive și de căi respiratorii, rămâne în continuare în stare gravă, intubat și dependent de ventilație mecanică, iar starea celorlalți cinci, prin-tre care două perechi de gemeni – băieței și un băiețel și o fetiță -, este în continuare stabilă. Cei șase beeluși primesc lapte special printr-o sondă nazogastrică, iar o pereche de gemeni este alimentată cu lapte matern prin această sondă.
Medicul Raluca Alexandru a mai spus că în șapte-zece zile se poate spune dacă cei șase bebeluși au ieșit din starea de șoc, dar având în vedere că ei au rezistat mai mult timp, șansele lor de supraviețuire sunt mai mari. Bebelușii sunt în continuare sub tratament local și general interdisciplinar de chirurgie plastică și terapie intensivă, iar evoluția leziunilor locale este favorabilă.
Raluca Alexandru a precizat că arsurile superficiale ale bebelușilor s-au vindecat, dar rămân cele profunde, care sunt pe 40-50 la sută din suprafața corpului, iar arsurile de căi respiratorii sunt în remisie sub tratament.
Cinci bebeluși, doi băieți și trei fete, au murit și alți șase sunt răniți grav în urma incendiului care a avut loc lunea trecută, la Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Maternitatea Giulești din Capitală. Primii trei bebeluși au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marți. Încă un bebeluș a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”. Åžase bebeluși sunt internați de luni seară la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde au fost duși imediat după explozia de la Maternitatea Giulești.
Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a declanșat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. Întreaga conducere a Maternității Giulești a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziției primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătății ceruse demiterea echipei manageriale a unității sa-nitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?