Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Credincioşii din Los Angeles îl susţin pe părintele Macarie


Românii din Statele Unite ale Americii îl susțin pe părintele Macarie Beșliu și cer să fie readus la Mănăstirea Poiana Mărului. Un grup de credincioși stabiliți în Los Angeles a trimis pe adresa redacției o scrisoare prin intermediul căreia îl roagă pe Episcopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, să îl aducă înapoi pe părintele Macarie Beșliu.

Credincioșii ortodocși din Los Angeles îl roagă pe Episcopul Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, să oprească păcatul de la Poiana Mărului și să-l aducă înapoi pe părintele Macarie Beșliu. „Noi, românii ortodocși din SUA vă adresăm această scrisoare care începe cu un citat «Scrisoare către un Arhiereu» a Părintelui Rafail Noica. «Domnul să ne lumineze în toată vremea să facem ce este drept înaintea lui. Iar acum când îmbătrânim El însuși să ne învețe să facem precum Petru l-a povățuit să facă când a îmbătrânit El». Nădăjduim în înțelep-ciunea și corectitudinea Sfinției Voastre și sperăm ca atunci când vă veți întoarce din vacanță să opriți păcatul săvârșit la Poiana Mărului. Noi suntem departe de țară și de multe ori dorul ne copleșește. Dorul de familie, dorul de munții noștri, dorul de copaci și de vietăți și dorul de duhovnicul nostru Părintele Macarie Beșliu. O parte din sufletul Părintelui Macarie este aici cu noi. Numai dânsul știe lacrimile, bucuriile și durerile noastre. El este mângâierea sufletelor lovite de nemernicia zilelor”, se arată în scrisoarea cre-dincioșilor din Los Angeles.
Oamenii sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă la Poiana Mărului și nu înțeleg cui folosește acest „război” dintre credincioși și fețele bi-sericești. Ei nu sunt de acord nici cu varianta consilierilor care afirmă că părintele Macarie este cel care a cerut să fie mutat la Schitul Muntioru. „Săptămânal citim presa din țară și suntem tare mâhniți de acest «război» inutil. Nu înțelegem de ce ne-ați alungat părintele. Cu ce v-a supărat și unde a greșit? Citim în presă de mai bine de un an că vreți să aduceți măicuțe, dar, de fapt, nu aveți măicuțe, că doriți să modernizați mănăstirea, dar, de fapt, nu aveți bani, că doriți să aduceți un alt preot, dar, de fapt, nici pe acesta nu-l aveți”, se mai arată în scrisoare.

„Nu distrugeți Poiana Mărului!”

Credincioșii spun că părintele Macarie Beșliu este unul dintre cei mai mari duhovnici din țară și nu ar îndrăzni să încalce testamentul sau canoanele bisericești. „Părintele Macarie nu ar accepta o asemenea erezie și sminteală. Noi nu vom accepta niciodată această nedreptate și nici să-i fie murdărită reputația părintelui Macarie prin acea grosolănie făcută pub-lică : «părintele Macarie a cerut în scris transferul la Schitul Muntioru» de domnii consilieri plini de orgolii și vanitate. Opriți păcatul! Nu distrugeți Poiana Mărului! Pe părintele Macarie l-a așezat Dumnezeu la Poiana Mărului, acolo el este al cincilea anotimp în care natura se o-dihnește și credința sporește”, se mai arată în scrisoarea românilor din Los Angeles.
Reamintim că Mănăstirea Poiana Mărului, din comuna Jitia, a rămas fără starețul Macarie Beșliu, care a fost trimis la Schitul Muntioru din Vintileasca. Decizia a fost luată de Episcopia Buzăului și Vrancei. Mănăstirea este închisă în prezent, situație care nu s-a mai întâlnit nici în perioada comunistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?