Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Medicii de familie vor la SAJ


Patru medici de familie din zona municipiului Adjud și-au manifestat interesul de la lucra la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea.
Acest lucru vine în contextul în care nevoia de medici pentru SAJ, care să acționeze în Adjud, este destul de mare.
„Medicii s-au arătat interesați de acele posturi și sperăm să-i putem aduce. În acest sens, este nevoie de o derogare de la Ministerul Sănătății, deoarece, momentan, contractul cadru semnat cu CJAS nu le dă voie să facă gărzi la ambulanță. Probabil, în 10 zile se va obține această derogare”, susține doctorul Cristi Onia, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.
În cazul în care vor primi aprobare, cei patru medici vor face gărzi noaptea și în week-end, când la Serviciul de Ambulanță nu este nimeni. Gărzile nu vor fi efectuate și în timpul zilei, deoarece medicii de familie vor continua să lucreze la cabinetele proprii.
Ei urmează să lucreze pe mașini de tip ACD (Autosanitare pentru Consult la Domiciliu), care sunt dotate cu aparatură medicală performantă. În prezent, pentru aceste tipuri de servicii medicale sunt încadrați doi medici în Focșani și doi în localitatea Nereju.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?