Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Tentativă de suicid cu Decis şi valeriană


O femeie de 45 de ani, din localitatea vrânceană Vânători, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, după ce a încercat să-și pună capăt zilelor cu un „cocktail” otrăvitor. Femeia a combinat un insecticid, respectiv Decis, cu mai multe pastile utilizate în medicina naturistă, din valeriană, substanța rezultată fiind sorbită dintr-o înghițitură. Femeii i s-a făcut rău, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unde a fost tratată de către medicii de la UPU.
După procedurile din Unitatea de Primiri Urgențe, femeia a fost transferată în Secția de Interne a Spitalului Județean. Medicii spun că astfel de cazuri ar putea fi evitate, dacă familia ar recunoaște semnele  depresiei și ar duce persoana care suferă la un consult de specialitate.
Cei care reușesc să-și discute problemele, au tendința de a renunța la intențiile inițiale, iar cele care se sinucid sunt persoanele care tac și păstrează în interior forța distructivă. „Prin terapii trebuie tratată cauza, deoarece sinuciderea este doar un efect. Există soluții care, dacă sunt aplicate din timp, pot preveni astfel de ten-dințe, dar acestea nu pot fi accesate de foarte multe persoane. Dacă o persoană vrea să se sinucidă din cauza problemelor economice, cu siguranță nu își va permite să apeleze la un terapeut”, este de părere psihologul Maria Cătălina Dascălu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?