Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Fiscul cere case de marcat pentru pieţari


Comercianții din piețele focșănene sunt obligați să se doteze cu case de marcat și să elibereze bon fiscal chiar și pentru o legătură de pătrunjel.

Focșănenii vor putea cere bonuri fiscale comercianților care vând în piețele din municipiu. Conducerea Administrației Piețelor a început informarea tuturor comercianților care vând în aceste spații asupra condițiilor impuse de Garda Financiară și Direcția Generală a Finanțelor Publice. Sancțiunile pentru comercianții care nu sunt dotați cu case de marcat se ridică la 8 mii de lei și suspendarea activității pentru trei luni.
Noul șef de la Piață, Fănică Popa, a arătat că vânzătorii trebuie să aibă talon de identificare și casă de marcat. Prevederea cu casele de marcat se aplică celor înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului, respectiv persoane fizice autorizate, societăți co-merciale, asociații familiale. „Interesul nostru este să avem cât mai mulți comercianți pentru a avea venituri mai mari. Nu vrem să îngrădim accesul în piață însă trebuie respectate condițiile impuse de lege. În această perioadă îi informăm pe comercianți asupra condițiilor pe care trebuie să le respecte atunci când vin în piață”, a afirmat Fănică Popa.
Comisarul șef al Gărzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug, a precizat că noile condiții sunt impuse de legislația românească și nu au fost inventate ad-hoc. De altfel, a explicat șeful Gărzii, sunt cazuri de persoane care vând în piață și au rulaj de miliarde de lei fără să emită un singur bon fiscal. „Legislația actuală prevede ca toți agenții economici să fie dotați cu casa de marcat fiscală, indiferent că este persoană fizică autorizată, asociație familială sau societate comercială. Trebuie să aibă casă de marcat indiferent că vinde roșii, banane sau alte produse. Comerciantul trebuie să aibă datele de identificare și casa de marcat. Nu admitem abateri și cei care nu respectă aceste condiții vor primi sancțiuni de opt mii de lei și suspendarea activității pentru trei luni”, a afirmat șeful Gărzii Financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?