Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Vrânceni doborâţi de caniculă


Mai multe persoane au apelat la medicii de la Serviciul de Ambulanță Județean după ce nu au mai rezistat din cauza căldurii și au căzut pe stradă. Persoanele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, unde au primit îngrijirile necesare.
Numărul celor care solicită ambulanța din cauza caniculei ar putea crește în acest week-end, mai ales că temperaturile vor rămâne la un nivel foarte ridicat. Meteorologii au extins avertizarea de cod galben pentru caniculă până luni, așa că urmează un sfârșit de săptămână torid pentru vrânceni. Indicele de confort termic „a topit” pragul critic de 80 de unități încă de ieri și va rămâne ridicat și în aceste zile.
Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul și estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, adică și la noi în județ, unde vor fi valori de 38 – 39 de grade. Medicii insistă asupra evitării ieșirilor în perioadele din zi cele mai fierbinți, precum și asupra protejării prin hidratare și purtarea de haine corespunzătoare. Atunci când temperatura sare de 30 de grade, medicii recomandă câte un pahar cu apă la un interval de 20 de minute, pentru a reface nivelul de lichide din organism. În același timp este recomandată evitarea băuturilor alcoolice și a cafelei, deoarece acestea îngreunează sistemul respirator, afectează inima și cresc temperatura corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?