Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Membrii Sanitas ameninţă cu miting şi marş


Membrii Federației Sanitas amenință cu miting și marș în Capitală, pe 22 septembrie, la care ar putea să participe peste 10.000 de persoane, din cauza diminuărilor salariale ale personalului din Sănătate, urmând ca cei 120.000 de membri ai organizației sindicale să dea statul în judecată. Președintele Federației Sanitas, Marius Petcu, a declarat că membrii sindicatului au decis să organizeze pe 22 septembrie un protest în București, nemulțumiți că le-au scăzut salariile. „Noi avem probleme cu trei ministere, Ministerul Muncii, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. Astfel, vrem să înconjurăm fostul sediu al CC (în prezent sediul Ministerului Adminis-trației și Internelor, n.r.), unde se află cele trei ministere și să plecăm apoi în marș către Guvern”, a precizat Petcu.
Liderul sindical a subliniat că personalul din Sănătate este hotărât să dea statul în judecată pentru scăderea salariilor. Petcu a precizat că, în cadrul Federației Sanitas, fiecare dintre cei 120.000 de membri completează un formular pentru a acționa statul în instanță.
Totodată, Petcu a spus că face demersuri pentru a fi scoși angajații din Sănătate de sub incidența legii de diminuare a salariilor bugetarilor, deoarece aceștia „nu funcționează cu banii statului”.
În privința planului de restructurare a Ministerului Sănătății și instituțiilor subordonate, anunțat miercuri de ministrul Cseke Attila, Petcu a spus că a primit asigurări că nu va fi disponibilizat personal medico-sanitar, ci doar personal TESA, iar cei din spitalele care se desființează vor fi redistribuiți în instituțiile sanitare din același oraș sau județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?