Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ambulanţa şi DSP-ul în alertă


Serviciul de Ambulanță Județean și Direcția de Sănătate Publică Vrancea vor lucra la capacitate maximă ca urmare a unei solicitări venite din partea ministrului Sănătății, Cseke Attila. Aceasta a fost trimisă tututor unităților din țară și  vine ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă. „Ministrul Sănătății a cerut personalului din aceste structuri să ia măsuri pentru redu-cerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate. Astfel, serviciile de ambulanță vor trece la alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere. Direcțiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autoritățile locale pentru amenajarea punctelor de asistență a populației în caz de nevoie. Au fost atenționate și unitățile de primiri urgențe pentru a asigura numărul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecțiunilor specifice caniculei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. SAJ Vrancea lucrează, oricum, după principiul «paza bună trece primejdia rea» și a crescut capacitatea încă dinainte de a primi solicitarea din partea Ministerului Sănătății.
„În perioada aceasta noi oricum lucrăm la capacitate sporită, pentru că avem experiența anilor anteriori. În aceste perioade cu temperaturi ridicate se înregistrează mai multe solicitări decât de obicei, deoarece căldura afectează persoanele cu boli cronice. Noi trebuie să anticipăm, iar dacă facem acest lucru și în ceea ce privește solicitările ministerului, cu atât mai bine” susține Cristian Onia, directorul SAJ. Ministerul Sănătății a făcut și o serie de recomandări populației, pentru ca aceasta să nu aibă de suferit de pe urma temperaturilor ridicate.
„Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,  Ministerul Sănătății recomandă populației să evite expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18, să consume multe lichide, fructe și legume și să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?