Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

„Sănătatea merge spre faliment“


Medicii și oamenii de afaceri nu sunt de acord cu preluarea spitalelor de către autoritățile locale până când guvernul nu plătește datoriile la zi ale unităților spitalicești. Åžeful secției de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență, medicul Ion Albu, a afirmat, la ședința Comisiei de Dialog Social, că „sănătatea merge spre faliment din cauza deficiențelor de organizare” și a lipsei fondurilor. „Consiliul Județean are dreptate, până nu se rezolvă problema datoriilor nu se rezolvă nimic”, a acuzat medicul Albu.
De asemenea, președintele Patronatului IMM-urilor, Ion Roman, a arătat că atât Consiliul Județean, cât și autoritățile locale nu ar trebui să preia spitalele din județ până când Guvernul nu plătește datoriile, așa cum a promis.
Până acum doar spitalul din Odobești a fost preluat de autoritățile locale. De asemenea, miercuri, Consiliul Județean l-a împuternicit pe președintele Marian Oprișan să semneze protocolul de preluare a spitalelor din Focșani, Vidra și Dumbrăveni.
Condițiile impuse de administrația județeană sunt stingerea, la data preluării, a tuturor debitelor unităților spitalicești, asigurarea sumelor de funcționare de către Ministerul Sănătății împreună cu Casa de Asigurări de Sănătate și demararea unui program național de reabilitare a spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?