Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Tratată de doctor cu pastile expirate


Tudora Berehoi, din Năruja, acuză medicul de gardă Octavia Pleșcan de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” că i-a dat medicamente expirate la suprapreț. Femeia a ajuns, ieri, la spital din cauza unei măsele care i-a creat probleme. Aceasta susține că medicul Octavia Pleșcan i-a dat două tablete de medicamente expirate pentru care a plătit 50 lei, deși prețul unei tablete de Amoxicilină este de 5 lei și 40 de bani. Medicul nu recunoaște acuzațiile și spune că femeia vrea să-i strice imaginea.

O femeie din Năruja acuză tratamentul de care a avut parte la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” unde a ajuns din cauza durerilor la o măsea. Tudora Berehoi spune că medicul de gardă Octavia Pleșcan a tratat-o cu pastile expirate pentru care i-a cerut  50 de lei. Incidentul s-a petrecut ieri dimineață, în jurul orei 9.00. Tudora Berehoi a ajuns la spital deoarece nu mai putea suporta durerile cauzate de o măsea. Cu un obraz umflat, femeia spera să se simtă mai bine după intervenția medicului de gardă. După ce Tudora Berehoi a primit îngrijiri medicale, fiica ei a întrebat medicul ce medicamente îi recomandă ca să scape de dureri.
„Am mers cu fiica mea la urgențe, ne-a înregistrat, ne-a dat fișă și am fost conduse  la cabinetul medical din spital. Medicul de gardă Octavia Pleșcan m-a curățat la măsea și, după aceea, fiica mea a întrebat-o ce poate să-mi dea ca să-mi atenueze durerea”, a afirmat Tudora Berehoi .
Fiica femeii, Mioara Trandafir, ne-a povestit că doctorița a scos două pastile pe care i le-a dat precum și două cutii de Amoxicilină, pentru care a cerut 50 de lei. La scurtă vreme după ce au ieșit din ca-binetul doctoriței, femeile și-au dat seama că suma cerută este prea mare, în condițiile în care două cutii de Amoxicilină costă 10 lei și 80 de bani, iar fiica s-a întors pentru a-i spune doctoriței că suma cerută depășește cu mult contrava-loarea medicamentelor. Femeia spune că, în timp ce aștepta la ușa medicului, a verificat medicamentele și a avut „surpriza”, să vadă că erau expirate de pe 5 iunie, a.c.. „A scos niște medicamente din dulap, i-a dat mamei două pastile pe care    le-a luat acolo și două cutii pentru acasă. Mi-a cerut 50 de lei și i-am dat. Banii aceștia erau doar pentru pastile, deoarece consultația la urgențe nu se plătește. Am ieșit din cabinet și apoi am realizat că suma cerută este mult prea mare. M-am întors să-i spun pentru că nu vroiam să aibă impresia că nu ne-am dat seama. În timp ce așteptam la ușă, alături de o altă persoană, m-am uitat pe cutie și am văzut că medicamentele sunt expirate de pe 5 iunie. Chiar și persoana care aștepta a văzut asta”, a povestit Mioara Trandafir, fiica femeii.
Femeia spune că a intrat imediat în cabinetul medicului, dar aici a avut surpriza să rămână fără pastile și a mai fost și înțepată cu o ustensilă pe care medicul o avea în mână. „De nervi nu am putut să mai stau la ușă și am intrat să-i spun că medicamentele sunt  expirate. M-a luat de mână, mi-a smuncit cutiile cu pastile și le-a mototolit. În momentul în care le-a tras m-a și înțepat cu o ustensilă pe care o avea în mână. I-am spus să ne uităm pe ele ca să vadă dar evident că nu a vrut și a negat că ar fi așa. Nu este vorba de bani, dar nu mi se pare corect să o aduc pe mama tocmai de la Năruja, în speranța că aici o va ajuta cineva iar ei să te nenorocească cu medicamente expirate. Am depus plângere la poliție dar voi merge și la colegiul medicilor pentru că nu se poate așa ceva, nu se poate să fim tratați în acest fel”, a mai spus Mioara Trandafir. Ea a afirmat că, astăzi, va depune o reclamație și la conducerea spitalului din Focșani.

Medicul neagă acuzațiile

Contactat telefonic de reporterii noștri, medicul Octavia Pleșcan a negat acuzațiile și a spus că nu mai știe cine i-a trecut pragul, deși inițial a recunoscut că a fost o persoană care a făcut scandal. „Nu este adevărat ce a spus această femeie, spune numai minciuni. Eu cred că vrea să ne denigreze și să strice imaginea medicilor. Nu știu dacă a fost pe aici și nu știu despre cine vorbiți. Am cazuri grele, am și o operație, nu știu despre ce este vorba”, a afirmat medicul Octavia Pleșcan. Nu am mai primit nici un răspuns la întrebarea legată de plângerea depusă la poliție și la colegiul medicilor deoarece doctorița a închis telefonul, presată probabil de intervenția chirurgicală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?