Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Laserul dentar chirurgical, tehnologie unică în Vrancea


Clinica Dent Excel folosește o nouă tehnologie care schimbă munca medicilor stomatologi și asigură sa-tisfacția pacientului. Laserul chirurgical este o tehnologie unică în cabinetele din Vrancea. Laserul dentar chirurgical este ideal pentru chirurgia orală, implantologie, parodontologie, endodonție, protetică, pedodonție, cosmetica dentară și estetica părților moi precum și în albirea dinților. Folosirea laserului rezolvă cariile fără să existe riscul de recidivă.

Medicul Mihai Nedelcu afirmă că laserul poate fi utilizat în aproape toate operațiunile stomatologice, de la anestezie, plastie gingivală, cavitații, intervenții pe țesut moale și pe țesut dur, dar și în scopuri chirurgicale. Prin folosirea acestui laser, se pot realiza chiar extracții fără a mai fi nevoie de anestezic, de exemplu în cazul dinților ușor mobili.
„Aplicațiile acestui laser sunt extrem de numeroase și ușurează atât munca stomatologului cât și confortul pacientului. De exemplu, sunt sângerări rezultate în urma unui tratament chirurgical mai complex și care pot fi cauterizate folosind laserul. Acesta nu doar cauterizează dar și sterilizează țesutul astfel încât se reduce perioada inflamatorie, crește confortul, se reduce inflamația. Zona nu se mai inflamează atât de mult, față de folosirea chirurgiei clasice”, a afirmat stomatologul.
Poate că cei mai bucuroși de modul în care operează acest laser sunt copiii.
„La copii se scurtează perioada de intervenție și anestezia nu este necesară. Copiii nu mai sunt stresați de zgomotul turbinei, de căldura pe care o degajă freza. Efectiv, laserul anulează toate acestea iar copilul este uimit că nu îl mai doare nimic”, a afirmat Mihai Nedelcu. De asemenea, în cazul pacienților cu grad înalt de risc, care au suferit operații pe cord sau care prezintă hemofilii, cu ajutorul laserului este controlată mai bine sângerarea și este anulat riscul infecțiilor operatorii. „Este foarte important ca pacientului să îi asiguri o cât mai bună sterilizare a cavității”, a precizat Mihai Nedelcu. Pe scurt, avantajele sunt absența anestezicului la intervenții, sterilizarea cavităților și plăgilor realizate, cicatrizare rapidă, disconfort redus, absența vibrației și a zgomotului neplăcut al turbinei care îi sperie pe copii, siguranță deosebită și ușurință în manevrare.

Domenii de utilizare

Chirurgia orală :
Se pot face incizii, laserul are capacitatea de a tăia osul, dintele, de a tăia rădăcina dintelui, chiar și smalțul dintelui în cazul unei premolarizări.
Implantologie :
Se folosește foarte frecvent în cazul pacienților cu periimplantită, adică  atunci când gingia din jurul bontului implantului se inflamează din cauza infiltrării unor germeni în acea zonă și trebuie sterilizată.

Parodontologie :
Boala parodontală este una dintre cele mai perfide din stomatologie. I se spune silent killer sau boala dinților frumoși. La persoanele care suferă de această boală cad dinții fără nicio altă afecțiune, se scot cu mâna. Cauza o reprezintă germenii care se cantonează în șanțurile gingivale, formând niște pungi. Acești germeni topesc la propriu osul, ajungând la mobilizarea lor. Cu laserul nu se folosește anestezia iar medicul intră foarte ușor în pungile parodontale și le sterilizează. Astfel se reduce foarte multe incidența acestei boli în zona respectivă și se prelungește viața dinților.

Terapie: 
Se curăță cariile, se sterilizează dintele și recidiva este inexistentă.

Protetică: 
Una dintre problemele des întâlnite la amprentare este ca lucrarea să fie adaptată la gingie pentru a nu mai intra caria. Prin folosirea laserului chirurgical, tehnicianul dentar scapă de această grijă. Laserul festonează marginea gingivală și o evidențiază foarte bine iar tehnicianul nu mai are probleme în a o descoperi. Efectiv i se pune lucrarea „pe tavă”.

Estetică dentară :
Sunt pacienți a căror gingie este crescută mai mult peste dinți decât este normal astfel încât dinții par mai scurți. Prin folosirea acestui laser le sunt prelungiți dinții, primesc o suplețe, o eleganță deosebită. Practic, pacientul avea dinții mai lungi dar, deoarece gingia era burjonată peste ei, atunci avea un aspect fizic mincinos. Laserul se folosește cu succes la albirea dinților. Prin aplicarea unei substanțe pe dinți, cu acest laser, în maxim două ședințe, se schimbă culoarea dinților și pacientul are o încredere mai mare în zâmbetul său.

„De când folosesc laserul am avut rezultate deosebite în tratarea gangrenelor dentare. Practic am redus la o singură ședință acest tratament. Până mai ieri veneau pacienți și îi țineam chiar și o lună de zile pentru tratamentele mecanice de canal, cu spălături, cu substanțe antiseptice în canal, obturarea canalului. Cu această tehnologie, într-o singură ședință am aplicat laserul, am pus obturație definitivă iar pacientul a plecat. Acesta a fost primul lucru pe care l-am verificat și am crezut că nu este adevărat când am văzut rezultatul”, medicul Mihai Nedelcu, cabinetul Dent Excel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?