Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Reţea nouă de canalizare pentru 18 străzi


Casa de Cultură din Panciu a găzduit, ieri după-amiază, conferința de presă prilejuită de finalizarea obiectivului „Eco-Sistem Panciu, Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului”, derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin Programul Phare CES 2006. În deschidere, viceprimarul Iulian Nica, în calitate de manager al proiectului, a afirmat că investiția, în valoare de 1.033.000 euro, a fost creată cu scopul de a extinde rețeaua publică de canalizare cu încă 18 străzi, atât din zona centrală a orașului, cât și din cartierele suburbane.
„Este vorba despre străzile Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Indepen-denței, Cuza-Vodă, George Coșbuc, Decebal și Cooperației, din zona centrală, Teilor și Libertății, din Crucea de Sus, apoi de Maior Tulea și Costache Negri, corespunzătoare cartierelor Dumbrava, respectiv Crucea de Jos, precum și de tronsonul de aproximativ 1 kilometru care traversează cartierul Satu-Nou, în zona stației de epurare”, a precizat Iulian Nica.
Proiectul a contribuit la extinderea rețelei de canalizare cu aproximativ 10 kilometri care deservește un număr de 3.000 de locuitori și 40 de societăți comerciale și agenți economici.
Iulian Nica a declarat că proiectul a prevăzut și realizarea racordurilor de la rețeaua de canalizare până la hotarul fiecărei gospodării, iar, în perioada următoare, fiecare cetățean se va putea branșa la rețea. Reprezentanta Agenției Județene de Protecția Mediului, Cezarina Å¢îțu, și-a exprimat convingerea că, după încheierea lucrărilor, păncenii din zonele amintite vor beneficia de condiții mai bune de viață. Ideea a fost susținută și de Mihaela Dobrilă, de la Garda de Mediu Vrancea, care a declarat că, după ce va fi pus în funcțiune noul sistem de canalizare, acest lucru va avea un impact benefic atât în rândul beneficiarilor, cât și asupra mediului, deoarece vor fi eliminate evacuările necontrolate de ape reziduale.
În încheierea conferinței de presă de ieri, expertul în promovarea proiectelor de mediu, Ioana Bărbat, a afirmat că „Eco-Sistem, Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului” a inclus și o campanie de informare și conștientizare a populației. Aceasta a declarat că, în următoarea perioadă, se va pune accentul pe educarea și conștientizarea tinerilor cu ajutorul  mai multor broșuri realizate pe ca-tegorii de vârstă, din care oamenii vor afla de ce apele menajere sunt un pericol pentru mediu, dacă sunt deversate necontrolat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?