Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

„The Meaning of life“, filmul controversă


Clubul Cinefililor propune spre vizionare, astăzi, de la ora 17.30, producția „The Meaning of Life”, regizată de Terry Jones. Grupul umoristic Monty Phyton, compus din cinci englezi și un american, nu se dezice nici de această dată de umorul lui greu acceptabil și reușeste cu acest film să incomodeze Biserica Catolică.
În mod sigur filmul nu este recomandabil persoanelor cu convingeri religioase puternice, pentru că în căutarea unor răspunsuri la întrebările existențiale „cine suntem?”, „unde ne îndreptăm?”, existența Divinității este cel puțin pusă la îndoială.
Filmul structurat pe mai multe capitole încearcă să ne spună care este înțelesul vieții, dar nu oferă decât răspunsuri evazive.
Practic fiecare capitol nu reprezintă decât un bun prilej de a ironiza ba religia, ba viața de consum sau noile descoperiri ale lumii moderne, cum este transplantul de organe.
Beneficiind de niște numere muzicale la fel de proaspete ca în anul lansării (1983) și de niște animații plăcute ochiului, „The Meaning of Life” își va cuceri spectatorii.
Pentru cei care iubesc umorul britanic producția Monty Phyton oferă momente comice care se aproprie de genialitate. Nu în ultimul rând, filmul va rămâne decenii bune de acum înainte la fel de controversat pe cât este acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?