Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fondurile europene, soluţia pentru dezvoltarea oraşului


Primarul orașului Panciu, Ion Petre, și-a prezentat, în această săptămână, raportul de activitate pe 2009. Potrivit edilului, activitatea coordonată de acesta anul trecut a fost orientată spre atragerea de fonduri europene. „Cu un buget mic, cum este cel al Primăriei Panciu, nu se puteau realiza investiții de anvergura celor necesare dezvoltării orașului. Tocmai de aceea, prio-ritățile anului 2009 au fost legate de scrierea de proiecte europene, obținerea finanțărilor pentru aceste proiecte și implementarea lor”, a declarat primarul Ion Petre. Acesta a adăugat că, tot în 2009, a reușit și atragerea de fonduri guvernamentale cu care s-au realizat o serie de obiective de investiții importante. Ion Petre a afirmat că, „fără îndoială, aducțiunea cu gaze a orașului Panciu, realizarea rețelelor de gaze din oraș, pe o distanță de aproximativ 80 de kilometri, branșarea instituțiilor publice la rețeaua de gaze naturale repre-zintă o realizare de excepție a actualei administrații, în 2009”.
Obiectivul, în valoare de 3 mi-lioane de euro, finanțat atât de la bugetul local, cât și din fonduri de la Ministerul Administrației și Internelor și de la Consiliul Județean, reprezintă singura investiție de acest gen realizată în ultimii 8 ani în România și singura din județul Vrancea din 1989 până în prezent. Inaugurarea rețelei de gaze a fost realizată de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, pe data de 27 octombrie 2009. „Este data la care orașul Panciu a devenit 100% european”, este de părere primarul Ion Petre.
Acesta a arătat că, în 2009, la capitolul investiții importante mai pot fi incluse continuarea construcțiilor de locuințe sociale, lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare, proiectele privind protejarea mediului înconjurător, realizarea hărții digitale a orașului, reabilitarea și dotarea cu instalație de nocturnă a stadionului, dotarea și moder-nizarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, realizarea unui centru de zi pentru bătrâni la fostul Spital de Cronici, precum și reabilitarea, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, a drumului județean 204E, Mărășești-Panciu.
Ion Petre a mai declarat că, în 2009, a inițiat 139 de proiecte de hotărâri pe care le-a supus aprobării Consiliului Local, toate fiind aprobate și primind aviz de legalitate din partea Prefecturii. „Toate aceste proiecte gândite de Primăria Panciu au avut ca unic scop dezvoltarea armonioasă a orașului, dar și creșterea gradului de confort la care aspiră cetățenii orașului”, a concluzio-nat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?