Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Seminar privind extinderea reţelei de canalizare


Sala de conferințe a Consiliului Local Panciu a găzduit, ieri, seminarul prilejuit de implementarea proiectului „ECO-SISTEM Panciu, Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului”. Gazda evenimentului, viceprimarul Iulian Nica, a arătat că este cel de-al doilea proiect pe care Primăria Panciu îl implementează pe aceeași linie de finanțare, respectiv Programul Phare CES 2006, după investiția privind managementul deșeurilor provenite din construcții și demolări.
„Întâlnirea face parte din campania de promovare și publicitate a proiectului care constă în extinderea rețelei de canalizare a orașului Panciu, cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, pe principalele artere ale orașului Panciu, cât și ale cartierelor aparținătoare, care nu erau deservite de rețeaua de canalizare a orașului”, a explicat edilul.
Acesta a prezentat și harta cu străzile care beneficiază de investiția  realizată cu fonduri europene. „Este vorba despre strada Teilor, din cartierul Crucea de Sus, strada Libertății, bulevardele Kogălniceanu și Independenței, din zona centrală, strada Maior Tulea din cartierul Dumbrava, strada Costache Negri, care traversează cartierul Crucea de Jos și care face legătura cu stația de epurare de la Satu Nou. De asemenea, în zona adiacent centrală a orașului, mai avem încă 5 străzi, și anume 1 Mai, Cooperației, George Coșbuc, Decebal și Cuza-Vodă”, a  explicat Iulian Nica.
În proiect au fost incluse și racordurile corespunzătoare gospodăriilor și   societăților comerciale existente pe aceste străzi. „Am realizat aproximativ 400 de racorduri către gospodării și 40-45 de racorduri către agenții economici”, a declarat viceprimarul Nica.
Proiectul presupune refacerea sistemului rutier afectat de lucrările de canalizare, precum și înființarea unui număr de trei stații de pompare, două fixe, în zona Crucea de Jos-Dumbrava și una mobilă, care va funcționa în momentul finalizării stației de epurare. Iulian Nica a mai arătat că „ECO-SISTEM Panciu, Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului” completează proiectul județean finanțat în cadrul ISPA și, în final, noua rețea de canalizare a orașului va fi preluată de filiala locală a operatorului județean, CUP SA.
Köröstoy Sandor, reprezentantul firmei de promovare a proiectului, a prezentat situația existentă la nivel național și județean în ceea ce privește sistemele de canalizare și de epurare a apelor menajere. El a arătat importanța unui sistem de epurare și care sunt consecințele absenței acestuia într-o comunitate. Köröstoy Sandor a concluzionat că, în prezent, nu este suficientă numai existența unei infrastructuri noi, ci este necesar ca populația să știe cum să o folosească.
„Trebuie să uităm ceea ce spuneam, în urmă cu 20 de ani, că avem o apă bună. Între timp, din cauza deversărilor necontrolate de deșeuri în canalizări, care poluează râurile, nu mai putem vorbi despre existența «mitului apei bune». De aceea putem afirma că, acum, este foarte important e să ai un sistem de canalizare modern”, a declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?