Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Dosarele de acordare a ajutorului social, la control


Autoritățile locale din Fitionești au demarat verificarea tuturor dosarele privind acordarea venitului minim garantat în baza Legii 416/2001. „Pentru această activitate s-au constituit două comisii, care se deplasează la domiciliul beneficiarilor, pentru efectuarea anchetelor sociale. Ele au rolul de a constata în ce măsură informațiile cuprinse în acte corespund cu situația din teren”, ne-a declarat secretarul Primăriei, Roxana Manea.
Aceasta a precizat că, în comuna Fitionești, sunt înregistrați peste 200 de beneficiari ai ajutorului social. În urma verificărilor se va putea stabili câți dintre aceștia vor mai rămâne în plată. „În principal, urmărim eventualele modificări intervenite la situația materială a beneficia-rilor. Dacă veniturile pe membru de familie depășesc li-mitele prevăzute în lege, dosarul va fi suspendat. La fel se va proceda atât în cazul în care persoanele nu prezintă documentele medicale, cât și în situația în care au absentat nejustificat de la zilele obligatorii de muncă în folosul comunității”, a mai spus Roxana Manea.
În cel mai scurt timp, vor începe verificările și la dosarele de acordare a in-demnizațiilor pentru persoanele cu handicap, precum și la dosarele asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?