Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Gravidă moartă în spital


O femeie din satul Varnița, comuna Răcoasa a murit după ce a adus pe lume un băiețel la maternitatea din Focșani. În timp ce rudele spun că a fost ținută prea mult în travaliu, medicii susțin că nu se pot pronunța asupra cauzei morții decât după ce vor avea rezultatele autopsiei.

Cinci copii a lăsat Marilena Elena Hamciuc, de 42 de ani, în urma sa. Cel mai mic, născut parcă cu prețul vieții ei, așteaptă prima îmbrățișare a mamei care însă nu va mai veni niciodată. Nici acasă la Varnița nu se știe dacă va mai ajunge pentru că familia, și așa săracă, nu știe cum se va putea îngriji de el. Poate va găsi căldura unei familii în altă parte. Marilena era la a cincea naștere, sarcina fiind aproape de termen. Cei apropiați spun că în seara zilei de marți a fost dusă la Spitalul Panciu. Câteva ore mai târziu, în dimineața zilei de miercuri a fost transportată la Spitalul Județean Focșani unde a și născut. După ore întregi de chin, trupul femeii n-a mai rezistat și fiorul rece al morții și-a făcut loc în sânul său. Rudele dar și localnicii din Varnița nu reușesc să priceapă cum o femeie voinică și voioasă ca Marilena a plecat prea devreme. Oamenii vorbesc în tot satul că poate, de ar fi avut bani și i s-ar fi făcut o cezariană, acum s-ar fi întors cu pruncul în brațe înapoi acasă. În geanta femeii s-ar fi găsit numai 60 de bani. „Nu putem să spunem prea multe despre acest caz până mâine (azi n.r.) pentru că așteptăm rezultatul autopsiei. Oricum, cazul va fi cercetat de comisia de etică pentru a se stabili exact cine se face vinovat de decesul femeii”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon”.

Ultimul drum…

Marilena a fost condusă ieri pe ultimul drum. Vecinii, rudele și curioșii s-au strâns la căsuța modestă în care locuia familia. O autoutilitară roșie, împodobită cu flori și carpete au purtat sicriul la cimitir. Familia a fost ajutată de săteni pentru a strânge bani pentru cele necesare înmormântării. Gigel Dragomir, primarul comunei Răcoasa a făcut un apel către cetățeni pentru a strânge banii necesari. Edilul a fost și la Focșani pentru recuperarea trupului Marilenei. „Este o familie de oameni necăjiți. Femeia care a murit la naștere a lăsat în urmă cinci copii. Pe ultimul, probabil îl vor lua cei de la asistență socială. Cu toții sunt oameni de treabă și liniștiți și regret că s-a putut  întâmpla așa ceva în familia lor”, ne-a spus Geta Dragomir, soția primarului. Sătenii nu s-au dat înapoi în a da o mână de ajutor familiei aflată la necaz.
Ei spun că băiețelul nou-născut va ajunge la o familie de „bogătași” de la Străoane. Ceilalți copii vor rămâne la casa părintească. Bărbatul cu care trăia femeia mai are și el un copil în timp ce ceilalți trei au venit cu mama lor, din Ardeal. Localnicii spun că Marilena l-ar fi cunoscut pe bărbatul din Varnița la matrimoniale și că s-a mutat la el cu ceva vreme în urmă. „Era o femeie foarte frumoasă, așa cum sunt toate ardelencele. Au și niște copii frumoși. Lumea vorbește că i s-a tras moartea pentru că au ținut-o prea mult la spital la Panciu. Ea avea peste 40 de ani și poate ar fi avut nevoie de o cezariană”, spune Ion Lungu un sătean din Varnița. În urmă cu două luni, o femeie, tot din Răcoasa se întorcea de la maternitate cu fiul său în sicriu. La numai două zile de la naștere, băiețelul pe care îl născuse pe cale naturală s-a stins. Cazul este anchetat de procurorii vrânceni după ce părinții bebelușului au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Ca și în cazul de față, se așteaptă rezultatele autopsiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?