Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Ponta a discutat cu premierul grec despre situaţia României şi Greciei


Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, prezent la Consiliul Internaționalei Socialiste de la New York, a purtat discuții bilaterale cu premierul grec Giorgios Papandreou, pe marginea problemelor economice și sociale cu care se confruntă România și Grecia. „Am avut un schimb foarte util de opinii cu domnul Papandreou, care deține și președinția Internaționalei Socialiste, atât cu privire la oportunitățile de colaborare între PSD și PASOK, cât mai ales referitor la problemele economice și sociale cu care ne confruntăm în țările noastre. România și Grecia sunt unite nu doar printr-o bogată tradiție de prietenie, ci, din păcate, și prin suferința provocată de criza economică și de efectele ei sociale dureroase. A fost un dialog deschis cu privire la realitățile din cele două țări, la necesarele reforme bugetare și măsurile în vederea relansării economice, având permanent în vedere modalitățile prin care cetățenii să fie cât mai puțin împovărați de nota de plată a unei recesiuni pentru care nu sunt vinovați”, a declarat Victor Ponta, potrivit unui comunicat de presă.
Liderul PSD a precizat că bazele cooperării între PSD și PASOK urmează să fie confirmate printr-un acord între cele două partide. 
Victor Ponta s-a întâlnit, de asemenea, cu Ségolčne Royal, candidata socialiștilor francezi la ultimele alegeri prezidențiale, Edi Rama, primar al Tiranei și lider al socialiștilor albanezi, Igor Corman, reprezentantul Partidului Democrat din Republica Moldova, și Colette Avital, din partea Partidului Muncii din Israel.
„Sper că aceste discuții vor conso-lida relațiile pe care le avem în plan extern cu aceste formațiuni de stânga. Mă preocupă, în special, colaborarea cu Partidul Democrat din Republica Moldova, a cărui adeziune la Internaționala Socialistă o susținem și cu care cred că putem să lucrăm împreună pentru o mai strânsă apropiere concretă a celor două state românești”, a precizat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?