Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Fitch: Economia României va scădea cu 1% în 2010


Fitch anticipează că economia României va scădea cu 1% în acest an și nu se așteaptă la îmbunătățirea „semnificativă” a ratingului acordat statului, a declarat Richard Hunter, director pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Regiunea Asia Pacific în cadrul agenției de evaluare financiară. El a precizat că prognoza de scădere a economiei cu 1% este „foarte conservatoare” și că agenția încearcă să nu discute despre cel mai rău scenariu posibil.
Totodată, Hunter a arătat că perspectiva ratingului României a fost îmbunătățită de la „negativă” la „stabilă”, iar acest lucru este mai important decât nivelul calificativului acordat, în condițiile în care multe entități au încă perspectivă negativă.
„Înțeleg de la analiștii noștri că Guvernul lucrează bine în cadrul acordului stand-by, iar evoluțiile sunt în general conform programului”, a spus reprezentantul Fitch.
El a menționat că oficialii agenției nu se așteaptă la îmbunătățiri semnificative ale ratingului României, dar modificarea perspectivei la „stabilă” reprezintă un pas semnificativ în sine.
Pe de altă parte, Hunter a precizat că temerile privind o recesiune în „W” a economiei zonei euro s-au intensificat simțitor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?