„Vreau să trăiesc într-o ţară civilizată!“

0
473


Un medic radiolog de la Spitalul Județean va pleca din țară pentru un loc de muncă mai bun. Salariul pe care îl va primi este de 7-8 ori mai mare decât la noi.

Radiologul Marius Constantin s-a hotărât să emigreze după ce s-a săturat de greutățile cu care se confruntă zi de zi, muncind în sistemul sanitar românesc. Medicul spune că de ani buni muncește în trei spitale, la Spitalul Județean, Spitalul orășenesc Mărășești și la cel din Râmnicu Sărat și după o lună abia reușește, cu banii câștigați, să își plătească ratele și cam atât. „M-am  săturat de greutățile pe care le trăiesc aici în țară și ceea ce urmează să se întâmple la noi în țară mă îngrozește. Dacă nu eram deja pe picior de plecare cred că aș fi înnebunit din cauza lucrurilor care urmează să se întâmple. Vreau să trăiesc într-o țară civilizată, cu oameni nestresați și să fiu plătit pe măsura muncii mele”, ne-a declarat medicul Marius Constantin. Radiologul va lucra în Franța unde va pleca împreună cu soția și băiețelul în vârstă de 5 ani. Locul de muncă l-a obținut apelând la o firmă de recrutare specializată în domeniu iar job-ul oferit este acela de medic radiolog. „M-am interesat de la colegii mei care au plecat deja despre cum este să lucrezi acolo și mai ales despre cum se adaptează copiii. Toți cei care au plecat cu copiii acolo mi-au spus că aceștia au o capacitate extraordinară de a se adapta. Åži cred că decizia mea a fost influențată și de faptul că vreau să îi ofer băiețelului meu o altă viață”, povestește medicul Marius Constantin.
Dacă la Spitalul Județean există alți colegi care l-ar putea înlocui pe medicul care s-a hotărât să plece în altă țară, mai greu este pentru Spitalul orășenesc Mărășești, unde plecarea medicului va fi greu de înlocuit. Până acum au plecat din Vrancea chirurgul Dan Vasile, neonatologul Liviu Ciocan împreună cu soția sa, de profesie medic oftalmolog. Toți au ales ca țară Franța unde, pe lângă salariu, li se oferă medicilor și alte facilități cum ar fi cazarea pentru o perioadă de timp. Pe internet există foarte multe firme specializate în domeniu, care oferă locuri de muncă medicilor. Salariile atractive și pregătirea profesională a doctorilor români îi fac pe aceștia să fie vânați de către firmele de recrutare. Sunt căutați în special medicii chirurgi, radiologi, psihiatri și neurologi. Salariile oferite sunt între 5000 și 7000 de euro lunar. Å¢ările vizate sunt Anglia, Franța, Norvegia, Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here