Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Serea şi Martiş nu scapă de arest


Marius Martiș și Ionică Serea, trimiși în judecată pentru luare de mită și complicitate la luare de mită  rămân după gratii. Ieri, la Curtea de Apel Pitești s-a judecat recursul formulat de avocații celor doi arbitri față de prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 60 de zile. Judecătorii de la Curtea de Apel au respins ca nefondat recursul celor doi arbitri. Avocații celor doi au depus și o cerere de eli-berare sub control judiciar dar și aceasta a fost respinsă. Decizia judecătorilor de menținere a stării de arest preventiv este definitivă.
Tribunalul Argeș a decis, pe 25 mai, menținerea stării de arest preventiv în cazul celor doi. Instanța „constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaților Serea Ionică și Martiș Marius Marian și menține starea de arest a acestora”, se arată în încheierea de ședință. Ceilalți doi inculpați din dosar, Liviu Făcăleață și Cornel Penescu, au fost puși în libertate sub control judiciar de Curtea de Apel Pitești pe 21, respectiv 22 mai. Marius Martiș și Ionică Serea au cerut și ei anterior punerea în li-bertate sub control judiciar, însă solicitarea le-a fost respinsă de Tribunalul Argeș, decizia fiind confirmată după recurs și de Curtea de Apel Pitești. Ionică Serea și Marius Martiș au fost arestați preventiv pe data de 30 aprilie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, pe 18 martie 2009, Cornel Penescu, „în calitate de acționar majoritar al FC Argeș Pitești, a oferit și dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 USD arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze me-ciul dintre echipele FC Argeș și FC Steaua București”, programat să se desfășoare pe 20 martie 2009. Banii au fost primiți de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul inculpaților Liviu Făcăleață și Marius Martiș, pentru ca FC Argeș „să obțină un rezultat favorabil și pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancțiuni disciplinare (cartonaș galben sau cartonaș roșu) și să fie aplicate astfel de sancțiuni fotbaliștilor din echipa adversă”, se arată în rechizitoriu.
După finalizarea rechi-zitoriului, dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeș, primul termen pe fond fiind stabilit pentru data de 8 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?