Comunitatea italiană din Porrentruy, Elveția, a creat cel mai mare tiramisu din lume, de 2,3 tone, recuperându-și astfel recordul din 2007 care îi fusese răpit anul trecut de o echipă de cofetari francezi, transmite AFP. Circa 155 de voluntari din această comunitate italiană s-au mobilizat timp de 14 ore pe patinoarul orașului pentru a realiza desertul uriaș, pe care publicul adunat a putut să îl și deguste. Cu o înălțime de 8 centimetri, prăjitura a ocupat o suprafață refrigerată de 50 metri pătrați. Pentru confecționarea ei a fost nevoie de 799 kilograme de mascarpone, 6.400 ouă, 350 litri de smântână, 189 kilograme de zahăr, 300 litri de cafea, 35 kilograme de cacao, 66 litri de lichior și 64.000 de pișcoturi. După un control al măsurilor de igienă, recordul a fost omologat sâmbătă, pentru a fi înscris în Guiness Book. Precedentul record fusese stabilit de cofetarii din Lyon în octombrie 2009, cu un tiramisu de 1.075 kilograme. În 2007, aceeași comunitate italiană din Porrentruy confecționase un tiramisu de 782 kilograme.